Bună seara.In ce condiții pot pleca intr o alta tara cu un copil minor,fiind divortata am hotărârea de divort in care copilul imi este încredințat? Vă multumesc!
Daca instanta a stabilit exercitarea autoritatii in comun, aveti nevoie de procura de la tatal copilului.
Daca acesta refuza, doar pe cale judecatoreasca.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
ok, asta inseamna ca ambii parinti exercita autoritatea parinteasca, iar locuinta copilului e la dvs, nu ca aveti copilul in incredintare, asta juridic, inseamna altceva.
Va trebuie acordul tatalui, iar in caz ca nu vi-l da, va trebui sa va adresati instantei- judecatoriei de pe raza domiciliului dvs, sa cereti ca instanta sa suplineasca acordul tatalui. Trebuie sa dovediti ca din rea credinta nu va da acordul si ca aceasta calatorie e in interesul copilului. Va trebui sa aveti avocat.
Daca vreti sa va stabiliti acolo, trebui sa cereti schimbarea domiciliului copilului cu dvs, in acea tara si la fel, suplinirea acordului pt a-i face si schimba de cate ori e nevoie, pasaportul copilului pe timpul minoritatii sale, pt a iesi din tara si oriunde e nevoie in strainatate de acordul lui- pt inscriere la scoala, etc.
Pasaport minor
Adnana42
Buna ziua! In ianuarie 2012 am divortat iar minorul mi-a fost incredintat mie. Ne aflam in strainatate iar minorul fregventeaza aici cursurile fiind unul ... (vezi toată discuția)