avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara.In ce condiții pot pleca intr o alta tara ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara.In ce condiții pot pleca intr o alta tara cu un ...

Bună seara.In ce condiții pot pleca intr o alta tara cu un copil minor,fiind divortata am hotărârea de divort in care copilul imi este încredințat? Vă multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana ionela , utilizator 12:05, 11 August 2020
Daca instanta a stabilit exercitarea autoritatii in comun, aveti nevoie de procura de la tatal copilului.
Daca acesta refuza, doar pe cale judecatoreasca.
in care copilul imi este încredințat


ce scrie mai exact in hotarare cu privire la copil ?
Sa stabilit locuinta minorului la adresa mamei.
Iar tatălui i sa stabilit program de vizita si plata pensiei alimentare,dar aceste lucruri nu sau realizat dupa pronunțarea divorțului.

Ultima modificare: Marți, 4 August 2020
Ana ionela, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ok, asta inseamna ca ambii parinti exercita autoritatea parinteasca, iar locuinta copilului e la dvs, nu ca aveti copilul in incredintare, asta juridic, inseamna altceva.
Va trebuie acordul tatalui, iar in caz ca nu vi-l da, va trebui sa va adresati instantei- judecatoriei de pe raza domiciliului dvs, sa cereti ca instanta sa suplineasca acordul tatalui. Trebuie sa dovediti ca din rea credinta nu va da acordul si ca aceasta calatorie e in interesul copilului. Va trebui sa aveti avocat.
Daca vreti sa va stabiliti acolo, trebui sa cereti schimbarea domiciliului copilului cu dvs, in acea tara si la fel, suplinirea acordului pt a-i face si schimba de cate ori e nevoie, pasaportul copilului pe timpul minoritatii sale, pt a iesi din tara si oriunde e nevoie in strainatate de acordul lui- pt inscriere la scoala, etc.

Alte discuții în legătură

Pasaport minor Adnana42 Adnana42 Buna ziua! In ianuarie 2012 am divortat iar minorul mi-a fost incredintat mie. Ne aflam in strainatate iar minorul fregventeaza aici cursurile fiind unul ... (vezi toată discuția)
Drepturile pãrinþilor aflaþi în divorþ Kristine89 Kristine89 Buna.Am si eu o intrebare.Nu sunt casatorita oficial,dar copilul are familia fostului\'\'sot\'\'.Nu ma ajuta cu nimic la cresterea copilului.Vreau sa plec ... (vezi toată discuția)
Parasirea tarii cu minorul Dorisanna Dorisanna Buna.Recent am terminat procesul de divort, care a fost unul lung si anevoios.Cu fostul sot nu am ramas in relatii de prietenie si mereu incearca sa imi puna ... (vezi toată discuția)