avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hotarare judecatoreasca cu stabilirea domiciliu minor ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hotarare judecatoreasca cu stabilirea domiciliu minor in strainatate

Buna seara. Mi s-a dat in prima faza hotarare judecatoreasca cu stabilire domiciliu minor in strainatate si dupa apel la fel mi s-a dat castig de cauza. "Solutia pe scurt: Admite cererea în parte. Stabileşte domiciliul minorului .. la mamă în Anglia, cu exercitarea în continuare a autorităţii părinteşti în comun cu privire la minor de către ambii părinţi. Obligă pârâtul la plata unei pensii de întreţinere lunare, către reclamantă, în favoarea minorului, în cotă de 25% din veniturile nete şi permanente cu caracter de continuitate, pensie calculată de la data pronunţării hotărârii şi până la majoratul minorului. Încuviinţează pârâtului să aibă legături personale cu minorul, în sensul că îl poate lua în domiciliul său o lună şi jumătate în vacanţa de vară, două săptămâni în vacanţa de iarnă şi o săptămână în vacanţa de primăvară, după o înţelegere prealabilă cu mama. Ia act că reclamanta nu solicită cheltuieli de judecată. Executorie cu privire la stabilirea locuinţei minorului, pensiei de întreţinere şi a programului de vizitare. " . Intrebarea mea este daca pot pleca doar in baza acestei hotarari daca i s-a stabilit domiciliul minorului in anglia la mama, fara sa mai iau procura de la tatal lui?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:46, 13 Martie 2019
Avand in vedere dispozitiile din cuprinsul hotararii, nu ar mai fi nevoie de vreun acord. Considerand ca insuficienta hotararea, de fapt, negam/incalcam dispozitia instantei referitoare la stabilirea domiciliului. Ar fi culmea, ca instanta sa stabileasca domiciliul intr-un anume loc, dar in locul respectiv nu se poate ajunge pentru ca nu exista acordul unei persoane (in speta al tatalui).
Ultima modificare: Joi, 18 Ianuarie 2018
ContSters454516, utilizator
Da, în circumstanțele date nu mai este necesar acordul tatălui pentru a merge în Anglia.

Ce program de vizita are tatăl?
Ultima modificare: Joi, 18 Ianuarie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Scrie mai sus, dar redau aici "Încuviinţează pârâtului să aibă legături personale cu minorul, în sensul că îl poate lua în domiciliul său o lună şi jumătate în vacanţa de vară, două săptămâni în vacanţa de iarnă şi o săptămână în vacanţa de primăvară, după o înţelegere prealabilă cu mama." Pot pleca fara acordul lui chiar daca asa e mentionat fara un program fix?


Ultima modificare: Joi, 18 Ianuarie 2018
Bella2018, utilizator
Buna seara.
Domnul avocat, as avea o intrebare: Si cu o astfel de hotarare se poate obtine pasaport pentru minor fara acordul oficial al tatalui?
Sa zicem ca granita o putem trece, dar cum procedam la obtinerea pasaportului daca ex. nu vrea sa-si dea acordul?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2019
floarefrunza, utilizator
Acţiune de suplinire a semnăturii tatălui.Refuzul tatălui trebuie dovedit.

Alte discuții în legătură

Plecare din tara cu minor ContSters274220 ContSters274220 Am un copil de 5 ani si doresc sa stiu daca pot pleca din tara impreuna cu el intrucat voi avea un contract de munca pe perioada nedetarminata. Mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti myhaylala myhaylala Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine… am o problema. Sunt divortat din 11.02.2011, din casatoria noastra a rezultat un minor (are 5 ani acum). a ... (vezi toată discuția)
Minuta judecatoreasca neliionela neliionela buna seara , Solutie: admite în parte cererea reclamantei Ion Ionela. Încuviinţează ca reclamanta să aibă legături personale cu minorele ... (vezi toată discuția)