avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plecare din tara cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plecare din tara cu minor

Am un copil de 5 ani si doresc sa stiu daca pot pleca din tara impreuna cu el intrucat voi avea un contract de munca pe perioada nedetarminata. Mi-a fost incredintat spre cerstere si educare prin hotarare definitiva si irevocabila. Tatal plateste pensie de intretinere. Ulterior divortului el a obtinut prin instanta un program de vizita care nu va mai putea fi respectat intrucat fizic nu mai suntem la domiciliul pe care el il cunoaste. Cum sa procedez pentru a nu avea probleme. Ma gandesc la plangere penala pentru nerespectarea programului de vizita. Mi-a mai facut 2 astfel de plangeri, dar nu ca am refuzat eu a-i da copilul la program ci pentru ca a refuzat copilul vizita la tata in nenumarate randuri. Nicio plangere pana acum nu a plecat mai departe de la sectia de politie, la ultima nici nu s-a prezentat cu dovada programului de vizita pentru ca organul de politie ca incheie lucrarea.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters274220 , utilizator 14:46, 13 Decembrie 2012
puteti pleca cu copilul din tara intrucat vi s-a incredintat prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, sunteti reprezentantul sau legal. trebuie sa traduceti hotararea si sa i se elibereze copilului pasaport.
Multumesc. Stiu ca pot iesi cu copilul din tara intrucat am fost impreuna in vacanta, problema este ca nu mai pot pune copilul la dispozitia tatalui la programul stabilit de instanta la 1 si 3-lea week-end....etc. Va face o noua plangere penala pentru nerespectarea programului de vizita sau va cere reincredintare doar din meschina ratiune ca sa ii platesc eu pensie ca va fi salariul mai mare.


Nu va putea fi vb de reincreditare si nici sa se stabileasca domiciliul la tata. Ce poate cere acum , e ca ambii parinti sa exercite autoritatea parinteasca si va fi mai greu sa plecati cel putin prea curand.
Sunt de parere sa plecati si sa-i faca avocatul o adresa, sa-l anunte ca v-ati mutat , sa-i dea adresa si daca nu il poate vizita pe copil in primul si al treilea week-end :D desi ar fi binevenit, sa propuna dansul un alt program.
Macar daca va face din nou plangere, sa nu duca nicaieri ca doar aveti bunavointa sa nu impiedicati vizita.
Cum si in ce context s-a stabilit programul de vizita.. cum e formularea ?
Tatal a solicitat program de vizita intr-o actiune separata ulterior divortulu si a obtinut astfel:
Solutie: Admite în parte cererea principală. Admite în parte cererea reconvenţională. Încuviinţează reclamantului-pârât legături personale cu minorul ......., născut la data de .......2007 în cadrul următorului program: în primul şi al treilea sfârşit de săptămână din fiecare lună, de sâmbătă orele 10 şi până duminică la orele 18 la domiciliul acestuia, de ziua de naştere a minorului, respectiv 24.04, din doi în doi ani, începând cu anii pari, în intervalul orar 11-19; prima zi a Sărbătorilor Pascale, în intervalul orar 11-19; o săptămână în vacanţa de iarnă care în anii pari să cuprindă perioada sărbătorilor de Crăciun, iar în anii impari perioada Anului nou; de ziua de nume a minorului, respectiv Sf. ªtefan - 27.12. în anii impari, în intervalul orar 11-19; trei săptămâni în vacanţa de vară, în cuprinsul lunii august, urmând a lua şi a aduce minorul la orele şi datele stabilite de la / la domiciliul pârâtei-reclamantei. Obligă pe reclamantul-pârât la plata către pârâta-reclamantă a sumei de 300 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, respectiv onorariu de avocat. Cu apel în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, .......2009.
Asadar cum sa vin dintr-o tara indepartata sa respect programul de vizita. Doua d-ne judecator sunt de parere ca trebuie procura de la tata cu acordul acestuia. Mie mi se pare suficient sa fie notificat si sa ceara un program de vizita pe perioada vacantelor. Ce fac daca vreau sa ma casatoresc in Australia de ex. nu am voie sa faca asta daca tatal nu vrea sa isi dea acordul pt a parasi tara cu copilul minor, mai ales ca acum are alta familie si inca 2 copii foarte mici cu cea de-a 2 sotie.

Alte discuții în legătură

Iesire din tara - stabilire in alta tara cu minor daria_ramona2006 daria_ramona2006 buna ziua.am si eu o intrebare:sunt divortata de 2 ani si am o fetita de 6 ani care mi-a fost incredintata .fostul meu sot locuieste in vaslui iar eu cu ... (vezi toată discuția)
Incredintat copilul mamei, ea poate iesi din tara cu el fara acordul lui? Saromandus Saromandus Buna seara, As dori sa stiu daca, in urma pronuntarii unei sentinte de divort, este incredintat copilul mamei, aceasta poate sa iasa cu copilul din tara, mai ... (vezi toată discuția)
Schimbare program vizita copil DANIELA-08 DANIELA-08 buna ziua, va rog sa ma sfatuiti cum e mai bine sa fac :am divortat, definitiv si irevocabil, copilul minor imi este incredintat, tatal are un program de ... (vezi toată discuția)