avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plecare din tara cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plecare din tara cu minor

Am un copil de 5 ani si doresc sa stiu daca pot pleca din tara impreuna cu el intrucat voi avea un contract de munca pe perioada nedetarminata. Mi-a fost incredintat spre cerstere si educare prin hotarare definitiva si irevocabila. Tatal plateste pensie de intretinere. Ulterior divortului el a obtinut prin instanta un program de vizita care nu va mai putea fi respectat intrucat fizic nu mai suntem la domiciliul pe care el il cunoaste. Cum sa procedez pentru a nu avea probleme. Ma gandesc la plangere penala pentru nerespectarea programului de vizita. Mi-a mai facut 2 astfel de plangeri, dar nu ca am refuzat eu a-i da copilul la program ci pentru ca a refuzat copilul vizita la tata in nenumarate randuri. Nicio plangere pana acum nu a plecat mai departe de la sectia de politie, la ultima nici nu s-a prezentat cu dovada programului de vizita pentru ca organul de politie ca incheie lucrarea.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters274220 , utilizator 14:46, 13 Decembrie 2012
Daca el va obtine autoritate parinteasca comuna nu mai iesiti din tara cu copilul fara acordul lui.

Nu puteti merge decat in UE fara acordul lui conform hotararii pe care o aveti.

Pentru Australia va trebuie acordul tatalui oricum.
Se poate sa va judecati ca sa obtineti o hotarare judecatoreasca care sa suplineasca acordul tatalui insa va dura cativa ani.
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
De cate ori se ivesc neintelegeri intre parinti sau conditiile in care s-a emis o hotarare se schimba, oricare din parinti se poate adresa instantei de judecata.
Oricum, intai plecati, apoi va mai ganditi daca ii propuneti dvs un program si dansul pt ca nu e de acord , va actioneaza in judecata sau actionati dvs inaintea lui, cerand un alt program avand in vedere ca nu-l mai puteti respecta pe asta si sa stabiliti si cum veti imparti cheltuielile cu drumul. Adica daca se va pune problema ca in vacante copilul sa vina in Romania, cine va plati .

Imediat ce plecati sa-l instiintati pe tata asupra adresei unde locuiti. E dreptul dvs sa va schimbati domiciliul si pt ca aveti copilul in incredintare, il puteti schimba si pe al copilului fara acordul tatalui, insa aveti obligatia sa nu impiedicati legatura intre copil si tata sau invers. Pentru a nu avea succes cu o eventuala plangere penala pt ca " împiedicati în mod repetat să aibă legături personale cu minorul, în condiţiile stabilite de părţi sau de către organul competent", trebuie sa va luati cate masuri de siguranta puteti.

mai e o problema.. interesati-va si in tara unde doriti sa plecati pt ca au si ei cerintele lor cand va veti duce sa depuneti acte de sedere pt copil. Si se prea poate sa ajungeti sa fie necesar acordul tatalui sau hot judecatoreasca pt suplinirea lui
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2012
gi-jane2, moderator
In Australia nu poate pleca...fara acordul tatalui...

Este insa necesar sa se stabileasca un program de vizita...daca vrea sa para de buna-credinta...

Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu cred ca e vb de Australia, a fost doar un exemplu.. doamna pleaca sa munceasca undeva in Europa ( presupun).
Cred ca trebuie sa ma invat sa intreb despre destinatie pt ca daca e vb de Australia, nu poate pleca cu copilul fara acord sau o alta hotarare.

Ce fac daca vreau sa ma casatoresc in Australia de ex.



Este vorba de Qatar, voi merge antrenoare la un club sportiv din Doha. Am gasit deja o scoala internationala cu predare in limba engleza, unde sa invete copilul. Imi permit financiar sa suport toate cheltuieleile de crestere si educare a copilului.
Daca va fi nevoie de acordul tatalui, acesta sigur nu mi-l vada, din pura rautate. In acest caz consider ca mi se incalca si mie dreptul la viata privata si dezvoltare profesionala. Acasa pentru mine si copilul meu este acolo unde suntem imreuna. Nu-l las in Romanaia pentru ca nu va sta la tata, nu poate fara mami si prin absurd daca l-as lasa cu parintii mei, bunicii materni, tatal ma va acuza de abandon. Nu gasesc solutia legala.
Exista posibilitataea solicitarii in instanta de a mi se permite schimbarea domiciliului in alta tara nememebra UE, astfel incat sa nu mai depind de rautatile tatalui? Ori o actiune de solicitare a unui nou program de vizita pe perioada vacantelor?
Ultima modificare: Joi, 13 Decembrie 2012
ContSters274220, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din tara - stabilire in alta tara cu minor daria_ramona2006 daria_ramona2006 buna ziua.am si eu o intrebare:sunt divortata de 2 ani si am o fetita de 6 ani care mi-a fost incredintata .fostul meu sot locuieste in vaslui iar eu cu ... (vezi toată discuția)
Incredintat copilul mamei, ea poate iesi din tara cu el fara acordul lui? Saromandus Saromandus Buna seara, As dori sa stiu daca, in urma pronuntarii unei sentinte de divort, este incredintat copilul mamei, aceasta poate sa iasa cu copilul din tara, mai ... (vezi toată discuția)
Schimbare program vizita copil DANIELA-08 DANIELA-08 buna ziua, va rog sa ma sfatuiti cum e mai bine sa fac :am divortat, definitiv si irevocabil, copilul minor imi este incredintat, tatal are un program de ... (vezi toată discuția)