avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... SCHIMBARE PROGRAM VIZITA COPIL
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

SCHIMBARE PROGRAM VIZITA COPIL

buna ziua, va rog sa ma sfatuiti cum e mai bine sa fac :am divortat, definitiv si irevocabil, copilul minor imi este incredintat, tatal are un program de vizita. problema e ca eu vreau sa plec cu copilul din tara pt mai mult timp si nu o sa mai pot respecta acest program. ce ma sfatuiti sa fac pt a nu avea probleme ca nu o sa respect programul de vizita - pot schimba cumva programul de vizita?[desi el nu o sa fie deacord].
Cel mai recent răspuns: DANIELA-08 , utilizator 12:30, 31 Martie 2011
pai in primul rand trebuie s=asi dea acordul sa iesiti cu copilul din tara, nu? puteti solicita in instanta schimbarea programului de vizita, motivat de parasirea tarii
Dar daca ar fi fost plecat sotul in alta tara si nu ar fi respectat programul de vizite ce ati fi facut? Cum il puteati obliga sa-l respecte?
In programul de vizite scrie ca este OBLIGATORIU sa-l viziteze sau ca este OBLIGATORIU sa-l gaseasca acasa?
Poate ca dv. va schimbati domiciliul (chiar si intr-o alta tara)...Nu va obliga nimeni sa ramaneti acasa...
D-na avocat, daca ii este incredintat copilul pentru ce mai are nevoie de acordul fostului sot pentru iesirea din tara????????
Aveti nevoie doar de hotararea judecatoreasca prin care copilul va este incredintat.
depinde ce inseamna mai mult timp...
ori il notificati ca plecati pt perioada de din tara si copilul va fi la adresa x, ori, daca e vb de stabilire in alta tara, cereti modificarea programului de vizita
in hotarare se specifica ca vizita se face la LA DOMICILIUL TATALUI de 2 ori pe luna duminica, o sapt in vacanta de craciun si luna august. eu vreau sa modific programul de vizita . ma poate impedica ?, am sanse sa obtin modificarea ? [ eu plec la munca in italia -deci e pt timp nelimitat]

Alte discuții în legătură

Scoaterea minorului din tara RRRaluca RRRaluca Buna ziua! Sunt o mama divortata, printr-o hotărâre definitivă si irevocabilă. Minorul rezultat din căsătorie îmi este mie încredințat spre crestere ... (vezi toată discuția)
Plecare din tara cu minor ContSters274220 ContSters274220 Am un copil de 5 ani si doresc sa stiu daca pot pleca din tara impreuna cu el intrucat voi avea un contract de munca pe perioada nedetarminata. Mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Programul de vizitare al copilului nadyn nadyn in februarie 2011 am incheiat divortul .Am o fetita de 6 ani care mi-a fost incredintata mie, cu drept de vizitare al tatalui prima si ultima duminica din ... (vezi toată discuția)