avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... programul de vizitare al copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

programul de vizitare al copilului

in februarie 2011 am incheiat divortul .Am o fetita de 6 ani care mi-a fost incredintata mie, cu drept de vizitare al tatalui prima si ultima duminica din luna, o saptamana de craciun si toata luna lui august.sa i-o duc la domiciliul lui.Am fost deacord.Nu am cerut pensie alimentara,dar instanta i-a impus 100 de lei.A facut recurs si a ajuns la 50 de lei.Am fost deacord si cu asta.Neavand bani sa fac partajul,am plecat cu fetita la parinti, ramanand el in apartamentul dobandit in timpul casatoriei.In iulie anul curent am plecat la sora mea in Italia cu fetita
.Fetita tine legatura cu el la telefon .PROBLEMA e ca eu nu am respectat programul de vizitare.De craciun vreau sa merg in Romania sa ii duc copilul, dar daca ma dat in judecata, eu pot sa ma mai intorc cu copilul inapoi??Am uitat sa mentionez ca eu lucrez cu carte de munca si fetita merge la scoala in clasa intai in Italia.in Romania nu ma pot descurca cu 50 de lei pensie alimentara.El nu se poate descurca cu fata,m-ar da in judecata doar ca sa imi faca rau
.Cum pot sa fac sa nu am probleme..Cum pot sa schimb programul de vizitare?
.El nu va fi deacord.Daca merg in tara, ma pot intoarce in Italia cu fata fara acordul lui?VA MULTUMESC..............
Cel mai recent răspuns: nadyn , utilizator 10:16, 22 Octombrie 2011
MAI BINE SPUS NERESPECTAREA PROGRAMULUI DE VIZITA.AJUTATI-MA.E BINE SA MERG DE CRACIUN SA-I DUC FATA?MA MAI POT INTOARCE,DACA MI-A FACUT PLANGERE PENALA?CUM SA FAC?

Aveti mare grija sa nu va faca probleme cand vreti sa plecati cu fetita inapoi, sansele sunt de 99%...judecati singura, eu mai multe nu pot spune.
Desi nu veti avea probleme la iesirea din tara de aceasta data programul de vizitare se poate schimba.
Ar fi indicat sa aveti un avocat la care sa apelati in caz de proces.
multumesc........... cum pot sa stiu daca mi-a facut plangere penala?Fata ia promis ca merge de craciun la el.Daca nu o duc , nu-i mai rau?
as mai avea o intrebare...........nu e pentru mine...........o prietena a divortat acum trei ani,are un copil de 14 ani incredintat ei.fostul sot lucreaza in Italia cu forme legale.are un salar destul de mare.Cum poate ea sa demonstreze ca lucreaza in alta tara , pentru al da in judecata sa i se mareasca pensia alimentara.?el spune ca nu lucreaza.............Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la paternitate anca paraschiv anca paraschiv ma numesc anca paraschiv. Sunt in italia de 2 ani si de anul trecut am si fetita cu mine. Am avut incredintarea tatalui ei pana in 23 iulie 2010, dar nu am ... (vezi toată discuția)
Calatorie in strainatate copil minor loredanamaria loredanamaria Buna ziua.ajutati-ma va rog.Problema mea este urmatoarea.Sunt mama unei fetite de 12 ani,sunt despartita si fetita mi-a fost incredintata mie.Locuim in Italia ... (vezi toată discuția)
Drepturile tatalui asupra copilului dupa divort! OanaBrumar OanaBrumar Buna ziua.Postez acest subiect pt a-mi ajuta un prieten care se confrunta cu o situatie delicata. A divortat de sotie acum ceva ani,fetita lor acum in varsta ... (vezi toată discuția)