avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calatorie in strainatate copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calatorie in strainatate copil minor

Buna ziua.ajutati-ma va rog.Problema mea este urmatoarea.Sunt mama unei fetite de 12 ani,sunt despartita si fetita mi-a fost incredintata mie.Locuim in Italia de foarte multi ani.copilul este nascut in Italia.Tatal fetitei a plecat definitiv in Romania de 2 luni.Vrea cu orice pret sa trimit copilul in Romania la el pentru vacanta de Craciun,doresc sa mentionez ca nu da un leu copilului de 2 ani buni.Spuneti-mi va rog daca sunt obligata sa fac ceea ce imi cere.Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 18:39, 13 Noiembrie 2015
Nu sunteti obligata daca nu exista o hotarare judecatoreasca definitiva care sa stabileasca un program de vizitare.

Numai ca ar trebui sa fiti constienta de rolul tatalui si sa aveti o discutie deschisa cu minora. Daca doreste sa isi vada tatal, ati putea gandi impreuna cu acesta o solutie. Eventual o insotiti si dvs intr-o scurta vacanta.
Buna ziua,
Obligata moral. E tatal copilului bun sau rau.
Intrebati si copilul ce-si doreste.
obligatia morala sa o pun pe avion si sa o trimit asa fara sa stiu de ea?obligatia morala din partea tatalui care nu se intereseaza daca are nevoie de ceva sau nu?unde este?vazand ca a fost obligat la o pensie alimentara pe care nu o da.daca tot vorbim de obligazia morala!!
A fost stabilit un program de vizitare a fetiței de către tată?
da.o data la doua saptamani de vineri pana duminica seara,prima saptamana din vacanta de iarna si luna iulie.ca sa se intoarca inapoi in Italia ce acte sunt necesare la aeroport ?multumesc

Alte discuții în legătură

Renuntare la paternitate anca paraschiv anca paraschiv ma numesc anca paraschiv. Sunt in italia de 2 ani si de anul trecut am si fetita cu mine. Am avut incredintarea tatalui ei pana in 23 iulie 2010, dar nu am ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru plecarea unui minor in spania in vizita la tatal ei roxanik81 roxanik81 Sunt divortata de 7 ani si am o fetita de 11 ani care in urma divortului a ramas la mine, prin decizie irevocabila, in decizie nu este mentionat ca tatal are ... (vezi toată discuția)
Acord plecare strainatate tata pentru copil viomag viomag buna ziua. sunt tatal unei fetite de 4 ani, am drept de vizita prin hotarare judecatoreasca( copil din afara casatoriei), merg des la fetita mea iar mama ... (vezi toată discuția)