avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procura încredințare minor la distanta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procura încredințare minor la distanta

Buna ziua.
Situația mea sta altfel. Am divorțat, am o fetiță de 5 ani. După divorț custodia este comuna însă domiciliul copilul se afla la mine. Eu sunt plecata acum din țară și fata mea este in grija mamei mele. Fostul soț, tatăl copilului este plecat și el în altă țară. Pot face procura de aici din Germania de unde mă aflu eu acum că cea mica da poate pleca o perioada scurta de timp la tatal ei (fostul soț) in Italia?
Ce pași sunt de urmat?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:02, 29 Octombrie 2024
Buna seara!
Un copil de 5 ani nu poate calatori singur cu avionul.
Gasiti aici detalii
[ link extern ]
Am uitat sa precizez...va venii tatăl ei în tara sa o ia ...

Alexandrarares a scris:

Buna seara!
Un copil de 5 ani nu poate calatori singur cu avionul.
Gasiti aici detalii
[ link extern ]

Nu e procura. E declarație.
Este o declarație prin care va exprimați acordul ca minora sa călătorească în străinătate, însoțită de tată.
Pașii de urmat: va prezentați la Ambasada sau Consulat (nu la notar german), cu actul dvs de identitate (buletin sau pașaport), cu o copie după buletinul tatălui fetitei și o copie după certificatul ei de naștere.
Declarația se întocmește direct în limba română și după ce o obțineți, o trimiteți în original în România, astfel încât tatăl sa o aibă când pleacă.
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2024
raluk0207, utilizator
Depinde cand anume vreti sa plece fetita cu tatal si pentru cat de scurt timp... daca vreti intr-o luna, ambasada/consulat nu e o solutie, de regula... nici in Germania.
Aveti grija, redactarea generica poate face ca fetita sa poata sta mai mult in Italia fara sa va puteti opune. Nu ca ar fi ceva rau, este bine pentru copil sa stea la unul dintre parinti macar.
Da.. trebuie sa plece in aproximativ 3 săptămâni. Ambasada nu are nici un loc disponibil la programări. Ce este de făcut? Mulțumesc.

Liliana Gradinaru a scris:

Depinde cand anume vreti sa plece fetita cu tatal si pentru cat de scurt timp... daca vreti intr-o luna, ambasada/consulat nu e o solutie, de regula... nici in Germania.
Aveti grija, redactarea generica poate face ca fetita sa poata sta mai mult in Italia fara sa va puteti opune. Nu ca ar fi ceva rau, este bine pentru copil sa stea la unul dintre parinti macar.

Alte discuții în legătură

Călătorie minor român cu carte de identitate italiană Antonia.n Nety Antonia.n Nety Buna seara! Am o fetiță de doi ani,nascuta în Italia! Aș dori să plec in Romania cu ea cat mai repede,adica în două săptămâni și am înțeles că am ... (vezi toată discuția)
Procura unui minor feliciaiva feliciaiva Buna seara tuturor,as vrea sa stiu daca as da procura sorei fostului concubin(nu suntem casatoriti),cu care am o fiica de sase anisori pentru a veni in vacanta ... (vezi toată discuția)
Plecarea din romania inapoi in italia cu un copil in varsta de 1 an si 10 luni:proceduri...detalii ??? mihaela0620 mihaela0620 Buna ziua si felicitari pt.acest site.Sa trec la subiect.Acum sunt in Italia cu viitorul sot si cu fetita in varsta de 1 an si 10 luni si trebuie sa venim in ... (vezi toată discuția)