avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Carti de identitate, acte de stare ... Călătorie minor român cu carte de identitate ...
Discuție deschisă în Carti de identitate, acte de stare civila, pasapoarte, vize

Călătorie minor român cu carte de identitate italiană

Buna seara! Am o fetiță de doi ani,nascuta în Italia! Aș dori să plec in Romania cu ea cat mai repede,adica în două săptămâni și am înțeles că am nevoie de titlu de călătorie obligatoriu! Întrebarea mea este: - mai am nevoie de acesta dacă fetita are buletin aici în Italia? Va rog să îmi raspunde-ti cât puteți de repede! La Roma nu mă pot duce mai devreme de 23.07 si este o dată foarte târzie! Caut disperata o ușiță de scăpare,pt ca este prima dată când plec cu copilul în țară! Va mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Tatăl ce zice?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna dimineata!

Cartea de identitate italiana este emisa cu titulatura "non valida per l'espatrio ". Prin urmare nu puteti calatori cu fetita in baza cartii de identitate eliberate de autoritatile italiene. Aveti nevoie de titlu de calatorie care se elibereaza de ambasada sau consulatele Romaniei din Italia.
Puteti iesi din tara cu fetita, dar pentru a va intoarce cu aceasta in Italia aveti nevoie de acordul tatalui care trebuie sa faca o declaratie in acest sens.
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va mulțumesc pentru răspuns! Tatăl rămâne în Italia pt alte 2 luni și de aceea mă va împuternici prin procură ca să pot pleca cu copilul singură și să pot face actele in țară până ajunge el în România! Nu va pot descrie aici problemele mele,dar va rog spuneti-mi nu am nici o șansă să pot pleca mai devreme?
Sau cu buletinul minorei de Italia nu-i pot face pașaport?
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Sunteti cetateni romani. Inclusiv fetita, chiar daca e nascuta in Italia. Si fetitei trebuie sa ii transcrieti certificatul de nastere in Romania. Autoritatile italiene nu va pot elibera pasaport pentru fetita. Cel mai simplu este cu declaratia tatalui sa mergeti la ambasada sau consulat pentru titlul de calatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecarea din romania inapoi in italia cu un copil in varsta de 1 an si 10 luni:proceduri...detalii ??? mihaela0620 mihaela0620 Buna ziua si felicitari pt.acest site.Sa trec la subiect.Acum sunt in Italia cu viitorul sot si cu fetita in varsta de 1 an si 10 luni si trebuie sa venim in ... (vezi toată discuția)
Urgență Iulia Ava Iulia Ava Bună ziua! Sunt în Italia și cartea de identitate românească a expirat.. Pentru a ma întoarce în România am făcut programare pentru eliberarea ... (vezi toată discuția)
Buna seara - calatorie cu minor nascut in italia oanasimon45 oanasimon45 am si eu o intrebare,am o fetitza de 7 luni are certificat de nastere italian fiind nascuta in italia,de ce documente trebuie sa dispun pentru a pleca in ... (vezi toată discuția)