avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Carti de identitate, acte de stare ... Urgență
Discuție deschisă în Carti de identitate, acte de stare civila, pasapoarte, vize

Urgență

Bună ziua! Sunt în Italia și cartea de identitate românească a expirat.. Pentru a ma întoarce în România am făcut programare pentru eliberarea titlului de călătorie la consulat, dar am o fetita de 10 luni care va trebui sa o iau cu mine în România. Minorul nu are pașaport, doar certificatul romanesc eliberat de consulat. Am făcut programarea ptr eliberarea titlului de călătorie al minorului si sunt nelămurita in legătură cu documentele necesare. Se poate elibera titlul de călătorie al minorului, având în vedere ca și eu ca mama am nevoie de titlu de calatorie? Dețin carte de identitate italiana valabila. Ce este de făcut în acest caz? Soțul poate face procura la consulat ptr a face demersurile ptr pașaportul fetei in Romania, pe baza titlului meu de călătorie? El va rămâne în Italia. Menționez ca am cumpărat biletele de avion.
Va mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2018
Iulia Ava, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 08:01, 9 August 2018
Declaratie notariala facuta de sotul dvs. prin care isi da acordul sa calatoriti cu fetita in strainatate. Apostilata la ambasada . Ambasada va face titlu de calatorie si pentru fetita daca nu aveti pasaport pentru ea.
In Romania trebuie sa va reinnoiti cartea de identitate. Este obligatorie aceasta conditie pentru a putea reveni in Italia.

Da, sotul trebuie sa va faca procura la consulat pentru a putea obtine pasaport si pentru minor.
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Deci în baza titlului meu de călătorie îmi va elibera și titlul fetei de călătorie? Soțul meu va putea sa facă declaratia de acord ptr reîntoarcerea in Italia și procura pentru pașaportul fetei, având în vedere ca am doar cartea de identitate italiana valabila? In septembrie am biletele la avion, cu retur pe 14 Oct și vroiam sa plec din Italia cu toate actele necesare în România ptr a face demersurile. Va mulțumesc!
Sotul va face o declaratie ca e de acord sa calatoriti cu copilul in afara tarii si ambasada va face titlu de calatorie si pentru el. Separat sotul trebuie sa faca o procura prin care va imputerniceste ca in Romania sa va ocupati de obtinerea pasaportului pentru micut. Toate documentele vor fi traduse si apoi apostilate de catre ambasada cand le.prezentati acestora.
Detalii gasiti si pe site ul ambasadei Romaniei in Italia.

Nu stiu sa va spun, dar ar trebui sa va interesati in privinta procurii pentru copil, la sediul unde se elibereaza pasaportul in Romania. Posibil sa va ceara un document valid trecut in procura. Cartea de identitate italiana nu este valabila in Romania daca este mentionat pe ea "non valido per l'espatrio". Si atunci procura va trebui facuta de sot dupa ce obtineti cartea de identitate romanesca si pasaportul pentru Dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va mulțumesc din suflet pentru răspunsuri!
Multă sănătate!
Buna dimineata!

Multumesc, asemenea si dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecarea din romania inapoi in italia cu un copil in varsta de 1 an si 10 luni:proceduri...detalii ??? mihaela0620 mihaela0620 Buna ziua si felicitari pt.acest site.Sa trec la subiect.Acum sunt in Italia cu viitorul sot si cu fetita in varsta de 1 an si 10 luni si trebuie sa venim in ... (vezi toată discuția)
Buna seara - calatorie cu minor nascut in italia oanasimon45 oanasimon45 am si eu o intrebare,am o fetitza de 7 luni are certificat de nastere italian fiind nascuta in italia,de ce documente trebuie sa dispun pentru a pleca in ... (vezi toată discuția)
Documente necesare pentru a intra in românia cu fetița născuta in italia Gaby753 Gaby753 Ce documente i-mi sunt necesare pentru a intra in țara cu fetița născuta in Italia Menționez ca eu am pașaportul expirat si cartea de identitate ... (vezi toată discuția)