avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... acte necesare pentru plecarea unui minor in spania in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

acte necesare pentru plecarea unui minor in spania in vizita la tatal ei

Sunt divortata de 7 ani si am o fetita de 11 ani care in urma divortului a ramas la mine, prin decizie irevocabila, in decizie nu este mentionat ca tatal are drept de vizita ci doar pensia care trebuie sa o plateasca. Tatal fetitei este stabilit in Spania cu rezidenta de 5 ani acolo. Mi-a propus sa las fata in vizita la el 2 saptamani in vacanta de vara, fata va fi insotita de o cunostinta. Ce acte sunt necesare ca fata sa poata trece in Spania fiind minora?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 18:40, 11 Martie 2012
Declaratie din partea dvs. ca sunteti de acord ca ea sa paraseasca tara, data cand pleaca din tara, punctul de trecere a frontierei, tari prin care trece.

Pasaport

Cazier Judiciar valabil.
Tatal ii va cumpara bilet dus-intors si data de plecare si intoarcere va fi cea de pe biletul e avion. Vor trebui si acte la notar pentru persoana care o va insoti ?
De la notar va trebuie doar aceasta declaratie pe care o veti da. In rest, pasaportul minorei si cazierul persoanei care o va insoti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura pentru iesirea minorului din tara - unul dintre parinti e cantonat in afganistan caroana caroana buna ziua, am si eu o intrebare poate se gaseste cineva sa stie mai bine sau ma poate ajuta intr-un fel.....care este solutia sau procedura legala in ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pt calatoria minorului flr_florentina flr_florentina buna ziua,am o intrebare sotul meu are o fetita din prima casatorie care este la mama ei ele locuind in italia,sotul meu vrea sa aduca fetita in tara pe ... (vezi toată discuția)
Program de vizita in strainatate arramona arramona Buna ziua. Va rog sa-mi da-ti si mie niste sfaturi.Mama unei minore de 4 ani vrea sa-l de-a in judecata pe fostul sot pentru a obtine un program de vizitare a ... (vezi toată discuția)