avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... acte necesare pt calatoria minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

acte necesare pt calatoria minorului

buna ziua,am o intrebare sotul meu are o fetita din prima casatorie care este la mama ei ele locuind in italia,sotul meu vrea sa aduca fetita in tara pe perioada vacantei intrebarea mea este ce acte sant necesare sa ii faca mama ca tatal sa o poata lua cu avionul din italia si sa vina cu ea in tara,mentionez ca fetita are 13 ani.multumesc.
Cel mai recent răspuns: Traian Danceanu , Consilier juridic 06:50, 17 Iunie 2012
Fata trebuie sa aibe pasaport eliberat in tara.
Apoi acord scris la notar ca incredinteaza si incuviinteaza pe o anumita perioada fata catre tata .
Daca minora calatoreste impreuna cu unul dintre parinti este necesara o declaratie a celuilalt parinte (autentificata la consulat sau la notar, dar in acest caz cu apostila) din care sa rezulte acordul acestuia cu privire la efectuarea calatoriei, statul (statele) de destinatie precum si cu privire la perioada acesteia.

[ link extern ]
Daca doar vine din Italia in Romania, nu ii trebuie fetitei decat pasaportul.
Acordul mamei va fi necesar la iesirea din Romania, daca tatal va duce fetita inapoi in Italia la mama ei.
mama fetei va veni si ea in romania si vor pleca impreuna inapoi,dar tatal ca sa poata pleca cu ea din aeroport ii trebuie si apostila in afara de pasaport?
In cazul dat nu este necesar decat pasaportul minorei pentru calatoria din Italia in Romania, iar la calatoria din Romania in Italia, daca pleaca impreuna cu ambii parinti, de asemenea este suficient doar pasaportul.

Alte discuții în legătură

Calatorie copil chonkar chonkar Suntem in vacanta in india , sotul meu find cetatean Indian, iar eu si copilul vrem sa mergem de aici acasa in romania de pasti. Daca sotul nu calatoreste cu ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de pasaport pentru fetita mea de 4 ani Oana Bogdan Oana Bogdan Situatia mea este: am o fetita de 4 ani impreuna cu prietenul meu. Actualmente locuim in Italia unde suntem rezidenti. Prietenul meu este ditr-o tara nemembra ... (vezi toată discuția)
Plecare din romania cu un minor tsimona tsimona BUNA,CINE MA POATE AJUTA SA IMI SPUNA,,,AM DIVORTAT SI AM O FETITA DE 2ANI MIA FOST INCREDINTATA MIE DEFINITIV..EU AS DORI SA PLEC IN ITALIA CU FETITA SI ... (vezi toată discuția)