avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calatorie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calatorie copil

Suntem in vacanta in india , sotul meu find cetatean Indian, iar eu si copilul vrem sa mergem de aici acasa in romania de pasti. Daca sotul nu calatoreste cu noi ce document sau trebuie vreun document sau declaratie cand iesim din aeroportul din Mumbai pentru fata noastra.? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 15:19, 27 Martie 2012
Declaratie notariala din partea tatalui ca este de acord ca fetita sa iasa din tara.
Daca fetita are pasaport romanesc nu aveti nevoie de nimic, cetatenii romani nu se supun legilor altor state privitoare la minori.
Declaratie notarial a de aici din India Mumbai de la orice notar semnata de el, corect?
Da si eu si fetita avem pasaport romanesc. Deci nici in alt aeroport din Europa nu mi se va cere explicatie de ce calatoresc numai eu si fetita fara sot, dar la intoarcere imi va trebui o declaratie din partea tatalui?
Pentru a intra in Romania nu aveti nevoie de declaratie din partea tatalui - daca fetita are pasaport romanesc.
Daca are pasaport indian, interesati-va la autoritatile indiene ce aveti nevoie pentru a calatori cu fetita doar dvs., fara tata.

Pentru a merge inapoi din Romania in India daca fetita are pasaport romanesc, veti avea nevoie de declaratia acord a tatalui pentru a iesi din Romania, declaratie care trebuie data la un notar care poate aplica apostila de la Haga si pe care dvs. va trebui sa o traduceti. legalizati si autentificati la un notar din Romania.

In opinia mea, chiar daca fetita are pasaport indian, este bine sa aveti acea declaratie acord a tatalui pentru ca dvs. fiind romanca, fetita este si cetatean roman prin nastere, deci este posibil sa fiti intrebata de declaratie.

Completare
Nu va intreaba nimeni de declaratie in alta tara decat Romania :)
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2012
Ares-3, moderator

Alte discuții în legătură

Casatorie cetatean indian Selena2017 Selena2017 Buna ziua,incerc sa ma casatoresc cu un cetatean indian de un an de zile si nu reusesc. Am fost in India sa ne casatorim si nu am reusit,ne-au cerut foarte ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean indian cu acte de rezidenta in italia Octavialuiza Octavialuiza Buna seara.Va rog sa ma ajutati , ce acte sunt necesare pentru casatorie civila dintre o romanca si un cetatean indian cu acte de rezidenta in Italia. ... (vezi toată discuția)
Procura pt iesirea copilului din tara alysha22 alysha22 buna ziua. as dori sa intreb daca procura pt iesirea copilului din tara doar cu un parinte (cu acordul celuilalt parinte) poate fi valabila pana la 18 ... (vezi toată discuția)