avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... am nevoie de pasaport pentru fetita mea de 4 ani
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

am nevoie de pasaport pentru fetita mea de 4 ani

Situatia mea este: am o fetita de 4 ani impreuna cu prietenul meu. Actualmente locuim in Italia unde suntem rezidenti. Prietenul meu este ditr-o tara nemembra UE si nu suntem casatoriti. Copilul are certificat romanesc eu find romanca. Am venit cu fetita in tara cu un act special de calatorie emis de ambasada Romaniei in Italia, avand o problema de familie urgenta deci fetita nu a fost trecuta in pasaportul meu si nici pe al ei nu am avut timp sa-l fac in Italia. Acum vreau sa ma intorc acasa impreuna cu ea si imi trebuie pasaport. Este prezenta tatului obligatorie pentru a obtine pasaportul fetitei sau poate sa-mi trimita imputernicire? ce acte imi trebuiesc? unde sa ma adresez? la serv pasapoarte ma poarta de la unul la altul si nimeni nu-mi poate spune exact ce trebuie. e ca in Romania: '' mai va lipseste ceva!''.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 22:45, 3 August 2010
Va trebuie imputernicirea de la tatal minorei.
Sa o faca la un notar in Italia si sa vi-o trimita in original ( prin posta, DHL, curier rapid etc.). Aici o apostilati/traduceti la notariat si veti putea sa faceti pasaportul.
De asemenea aveti nevoie de procura sa scoateti fetita din tara ( care sa mentioneze tara in care calatoriti, perioada, numele dvs. si al minorei). Tatal sa scoata doua procuri.
Pentru eliberarea unui pasaport individual unui minor cu varsta pana la 14 ani, sunt necesare urmatoarele acte:

-cererea tip si anexa (cartonas);
-certificatul de nastere, in original si copie ;
-actele de identitate ale parintilor sau ale reprezentantului legal in original si copie;
-consimtamantul ambilor parinti sau al reprezentantului legal, autentificat la notariat, sau dat in fata lucratorului de pasapoarte;
-documente justificative din care sa rezulte motivarea solicitarii;
-taxa consulara (32 RON) si taxa reprezentand costul pasaportului (84 RON)+100 RON(tarif suplimentar);
Cu aceste acte mergeti la Serviciul public comunitar pentru eliberarea si evidenta pasapoartelor simple din judetul dumneavoastra.
aveti nevoie de o procura notariala din partea tatalui copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire minori din italia in romania coryna_urziceanu coryna_urziceanu Buna ziua, Locuiesc in Italia si am o fetita de 11 ani care as dori sa o trimit in Romania cu o prietena,in luna iulie.Intrebarea mea este daca ... (vezi toată discuția)
Pasaport bebe bbbia... bbbia... Sotul meu este plecat in danemarca eu am ramas in tara cu copilasul nostru in varsta de 6 luni peste 2 saptamani urmeaza sa plecam la tati impreuna cu un ... (vezi toată discuția)
Pasaport pentru bebelus? strail_angela strail_angela buna ziua, as dori sa stiu daca pentru copilul meu de 6 saptamani am nevoie de pasaport , doresc sa calatoresc cu el in cipru. sunt suficiente certificatul ... (vezi toată discuția)