avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Imputernicire minori din Italia in Romania
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Imputernicire minori din Italia in Romania

Buna ziua,
Locuiesc in Italia si am o fetita de 11 ani care as dori sa o trimit in Romania cu o prietena,in luna iulie.Intrebarea mea este daca imputernicirea necesara se poate face la un avocat roman aici in Italia sau la consulatul Romaniei.Mentionez ca transportul va fi cu avionul.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 12:24, 28 Mai 2011
Imputernicirea o puteti face si in Italia la un notar italian, dupa care o traduceti si legalizati si o apostilati cu apostilla de la Haga.
Pentru calatoria din Italia spre Romania nu este necesara nici o imputernicire/declaratie.
Daca fetita va iesi din Romania neinsotita de ambii parinti, vedeti art. 30 si urmatoarele din Legea 248/2005: [ link extern ]
Declaratia privind acordul parintilor poate fi autentificata fie la oficiul consular sau misiunea diplomatica romana, fie la un notar local. Daca este autentificata la notar local, trebuie apostilata conform Conventiei de la Haga din 1961, tradusa in limba romana si legalizata. In Italia apostila se obtine de la Ufficio Legalizazzioni din cadrul prefecturii de rezidenta.
Documentele de calatorie necesare pentru calatoria minorei depind de mai multi factori: daca are pasaport romanesc sau italian, daca aveti incredintarea fetitei (in caz contrar este necesar si acordul tatalui daca este italian), etc.
Va recomand site-ul de mai jos si pentru a obtine informatii clare cu privire la situatia dvs. luati legatura cu departamentul specific din questura locala.
Site: [ link extern ] /
De asemenea, functie de aceeasi factori, puteti afla detalii apeland politia de frontiera la numarul unic afisat aici: [ link extern ] /
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord pentru iesirea din tara a minorului alessandra2221 alessandra2221 buna ma numesc Alexandra...as avea si eu o intrebare...eu sunt plecata in Italia si as vrea sa imi aduc fetita la mine...problema este ca nu pot veni eu in ... (vezi toată discuția)
Imi pot face singura buletin? Sabina5c Sabina5c Părinții sunt plecați în Italia. Îmi pot face singură buletinul? (vezi toată discuția)
Documente necesare pentru a intra in românia cu fetița născuta in italia Gaby753 Gaby753 Ce documente i-mi sunt necesare pentru a intra in țara cu fetița născuta in Italia Menționez ca eu am pașaportul expirat si cartea de identitate ... (vezi toată discuția)