avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntare la paternitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntare la paternitate

ma numesc anca paraschiv. Sunt in italia de 2 ani si de anul trecut am si fetita cu mine. Am avut incredintarea tatalui ei pana in 23 iulie 2010, dar nu am plecat in Romania in data respectiva. Fiica mea e din afara casatoriei eu fiind divortata din 1996. Arecunoscut- dupa 2 ani de la nasterea ei dupa 2 teste ADN. Fetita merge aici in Italia la scoala , este in clasa a II a. Va rog sa-mi spuneti ce sansa are sa o ia de la mine si sa o duca in Romania. Mentionez ca el lucreaza in cadrul Politiei Marghita ,Bihor.
Cel mai recent răspuns: leonida , utilizator 00:06, 31 August 2010
aveti o hotarare judecatoreasca prin care vi s-a incredintat fetita sau doar o declaratie notariala a tatalui?tatal are drept de vizita?
In sentinta scrie in felul urmator: " In calitate de parinte are obligatia de a-i oferi acessteia conditii pentru dezvoltarea fizica si psihica si sa vegheze la cresterea si educarea acesteia in obligatii stabilite prin art.97, 101 Codul Familiei." Nu spune nimic de drepturi de vizita.
deocamdata daca nu are drept de vizita si nu a cerut reincredintarea fetitei nu aveti probleme dar vedeti ca poate sa ceara,sansele ca sa va i-a fetita sunt mici dar depinde de ce hotarare i-a instanta de judecata,ce vor declara martorii,ce va zice fetita daca va fi audiata,de rezultatul anchetei sociale efectuate la domicilii,etc.
-am o nelamurire cum adica am avut incredintarea tatalui ei pana la 23 iulie 2010?
Anul trecut am fost in Romania si cu acordul lui am luat-o si pe Daria, fiica mea, nascuta pe 21 ianuarie 2003, cu mine in Itala. Ainceput scoala aici, a terminat clasa I aici, iar pe 23 iulie trebuia sa ma intorc in tara. Acum nu este nici un proces pe rol.
acordul este in forma scrisa?

Alte discuții în legătură

Programul de vizitare al copilului nadyn nadyn in februarie 2011 am incheiat divortul .Am o fetita de 6 ani care mi-a fost incredintata mie, cu drept de vizitare al tatalui prima si ultima duminica din ... (vezi toată discuția)
Minor peste granita timoficiuc ramona timoficiuc ramona Buna seara. Am o fetita de 8 ani care a fost incredintata mamei iar eu astept programul de vizita de la tribunal din septembrie. Mama a luat fata si a ... (vezi toată discuția)
Consiliere psihologica spiderabp spiderabp am o fetita care are 10 ani si a fost incredintata fostului sot, eu am un program de vizita stabilit de lege dar care nu se respecta din cauza fostului, este o ... (vezi toată discuția)