avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum sa procedez in acest caz???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum sa procedez in acest caz???

Doamna Romanca stabilita in Italia cu un copil minor{6 ani},provenit dintr-o casatorie anterioara,incredintat spre crestere si educare mamei sale prin hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila. Ce act poate face aceasta doamna surorii sale pentru ca aceasta din urma sa poata calatorii cu minorul din Italia in Romania si invers? Sora doamnei sta cu minorul si ar vrea sa vina cu el in Romania pe perioada vacantelor deoarece mama lui lucreaza si nu poate calatorii cu el! Va rog mult un raspuns si daca se poate si un cost aproximativ al acestor acte!! Va multumesc din suflet!:luck:
Cel mai recent răspuns: julius jr , utilizator 21:53, 22 Martie 2011
Trebuie sa aiba procura notariala sa calatoreasca cu minorul.
Problema care se ridica este faptul ca, desi minorul este incredintat mamei, procura notariala trebuie semnata de ambii parinti ai minorului, aceasta pentru ca exista pericolul ca minorul sa nu se mai intoarca in tara , iar tatal sa rupa definitiv legatura personala cu acesta. Procura cost maxim 60 de lei.
Mai este necesar si pasaport pentru minor ale carui costuri se ridica la aproximativ 150 de lei.
multumesc pentru promtitudine! Minorul este deja in Italia cu mama lui.Are pasaport.e la gradinita, deocamdata,acolo.Tatal lui nu a avut nici-o obiectie la plecarea lui.Intrebarea era ce poate face mama minorului ca acesta sa poata calatorii cu matusa lui{sora mamei} din Italia in Romania si inapoi in Italia? Ar dorii sa vina in Romania in vacanta,dar doar insotit de matusa nu si de mama! Ce fel de procura ii trebuia matusii? Va multumesc
PS. Tatal nu avut niciodata pretentii asupra minorului,nici la divort,nici la plecarea in strainatate. Nu a cerut nici macar program de vizita,nu plateste nici macar pensie minorului!
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2011
julius jr, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare in vacanta irina_iris irina_iris buna.ma numesc irina si vreau sa plec cu nepotul meu de 9 ani la vara in italia cu avionul.ce acte imi trebuiesc din partea parintilor(mama lui e in italia si ... (vezi toată discuția)
Minor de 16 ani poate calatori singur in strainatate? axa7070 axa7070 buna , poate calatorii singur in stainatate un minor de 16 ani? Problema mea este cred destul de des intalnita . Ambii parinti sunt plecati la munca in ... (vezi toată discuția)
Lamurire blondutza-mada blondutza-mada Sunt o fata de 16 ani , locuiesc cu mama, mama e divortata, iar tata este plecat America. Prin divortul parintilor mei am ramas incredintata mamei. As dori sa ... (vezi toată discuția)