avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Activitate laurentiu_nl

Activitate laurentiu_nl

ma refeream la Prescriptia raspunderi penale nu la Prescriptia executarii pedepsei.
art. 155 se aplica si in cazul in care eu nu am avut nici o cunostiinta de acest proces si acuzatiile aduse?
Nu a fost actul fals, patronul a mintit, fiind singurul martor si a spus ca nu a eliberat el adeverinta de salariu cu care sa facut creditul. Am fost acuzat de inselaciune si uz de fals.

In caz se rejudecare dupoa extradare se poate inlatura uzul de fals ca fiind prescrisa raspunderea penala? in rejudecarea cauzei.
in conditiile in care, fapta este comisa in martie 2005, dosarul e inceput in 2008 iar eu nefiind in cunostinta pana in aprilie 2011.
Cum se calculeaza exact prescriptia raspunderi penale?
Stiu ca incepe in momentul cand a avut loc fapta (martie 2005), dar cand se termina acest termen de fapt?
Am fost judecat in lipsa fara a avea cunostinta de cauza, iar sentinta judecatoriei a fost data in decembrie 2009, a fost apelata de parchet si a ramas definitiva in iulie 2010 prin decizia tribunalului in apel.
Se poate considera ca intervenise raspunderea penala pentru uzul de fals inainte de a ramane definitiva decizia tribunalului data in apel?
Iar in cazul rejudecari dupa extradare, in baza Art. 522, se poate inlatura uzul de fals?
Am fost condamnat, pentru inselaciune si uz de fals, in lipsa in Brasov si am fost condamnat la 4 ani pentru un credit de 2850 euro care nu a fost achitat. In Brasov am avut ultimul domiciliu in romania.
Fara a avea vre-o cunsostiinta de cauza in care am fost acuzat, judecat si condamnat in lipsa.
De 5 ani locuiesc in Olanda cu forme legale si am fost in tara frecvent la bunici mei (in constanta) fara a sti ca politia ma cauta in aceasta cauza.
In 2005 am facut un credit de consum cu adeverinta de salarisare de unde munceam. Responsabilitatea plati a ramas a sefului meu la care au ramas toate actele si bunurile care erau de fapt pentru el. Am fost condamnat pentru inselaciune (art 215 alin 1, 2 si 3 C.p) si uz de fals (art 291 teza I C.p) In 31 martie 2011 am fost arestat de autoritatile olandeze in vederea extradari, dar am fost lasat in stare de libertate in timpul proceduri.
Am luat la cunostinta la acea data despre tot acest caz, asa ca am declarat apel pe 8 aprilie care a fost respins ca rardiv, motivand ca am fost reprezentat de aparator desemnat din oficiu, procedura de citare a fost indeplinita corect, sentinta a fost comunicata la ultimul domicilui si afisare la consiliu... dupa care face mentiunea ca in aceasta situatie se poate cere rejudecarea dupa extradare in baza art 522.
Ultima afirmatie mi se pare contradictorie. Considera ca am avut termenul de apel a decurt de la data pronuntari (avand cunostinta de cauza) iar ca urmare apelul e tardiv, dar una din conditiile Art. 522 este "Cererea de rejudecare formulată în condiţiile art. 5221 Cod procedură penală, este admisibilă în principiu, doar în situaţia în care condamnatul nu a avut cunoştinţă că a fost începută urmărirea penală împotriva sa."
Am facut recurs in acest sens.
Adeverinta de salariu nu era falsa in nici un fel. Unicul martor in acest caz este persoana seful meu, care a declarat ca nu el mi-a eliberat acel document. Pot dovedi ca el la eliberat si ca urmare nu este fals (an fost acuzat ca acel document nu este eliberat de catre "martor"), nu asta este problema.

Interbarea mea este:
Au trecut 6 ani de la data la care am contractat acel credit, si ca urmare 6 ani de cand se considera ca am facut uz de fals, infractiune care se prescrie in (5 ani?)
ce se intampla in acest caz? se poate prescrie raspunderea penala pentru uz de fals (in cazul in care nu pot face dovada ca martorul a eliberat adeverinta) cand este in este impreuna cu (art 215 alin 1, 2 si 3). Se poate intr-un astfel de caz sa se prescrie raspunderea penala pentru uzul de fals? Ce se va intampla in cazul in care se prescrie raspunderea penala pentru uz de fals?

Va multumesc anticipat.

Nu am fugit in nici un fel de acest lucru pentru ca nu am stiut de aceasta investigatie.
Problema a fost ca "martorul" ramasese sa plateasca creditul, ne fiind in contact cu el de la plecarea din romania.
Imi doresc rejudecarea acestei cauze in care pot face dovada ca nu sunt vinovat de nimic, dar in felul in raspunsurile date pana acum, nu dau semne ca vor sa imi ofere un proces echitabil.