Din datele pe care ni le furnizaţi mie nu mi se pare că există condiţii pentru invocarea prescripţiei.Ţinând cont de faptul că infracţiunea de uz de fals are ca maxim special prevăzut de lege 2 ani ori 3 ani- variantă agravantă, iar în cazul infracţiunilor a căror pedeapsă este de până la 5 ani închisoare, termenul de prescripţie a răspunderii penale este de 5 ani, din anul 2005-data săvârşirii infracţiunii şi până în anul 2009 când a început cercetarea penală trecuseră abia 4 ani.Ceea ce presupune faptul că , şi daca nu ar fi fost cumva întrerupt termenul de prescripţie până la data începerii urmăririi penale , tot nu se împlinise termenul de prescripţie , pentru a vă putea prevala de această cauză de înlăturare a răspunderii penale.
art. 155 se aplica si in cazul in care eu nu am avut nici o cunostiinta de acest proces si acuzatiile aduse?
.Cursul prescripţiei este întrerupt prin efectuarea oricărui act efectuat în vederea tragerii la răspundere penală a făptuitorului.Dacă nu ar fi fost îndeplinit niciun asemenea act vreme de 5 ani de la data comiterii faptei , dreptul staului de a vă mai cere să răspundeţi penal nu ar mai fi putut exercitat.Organele de urmarire penală sau instanţa ar fi încetat up, respectiv procesul penal.