avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Activitate Rentzu

Activitate Rentzu

În ce fel sa obiectez? Nu am fost întrebat, nu știu dacă trebuia sau nu sa ma întrebe ca vrea sa construiască. Nici nu știu dacă are autorizație de construcție.

adriandimitriu a scris:

acum e mai greu sa va acoperiti; ati fi putut obiecta la autorizatia lui de constructie

Bună ziua. În anul 2016 am construit un horn pentru o centrală pe lemne, aflat la aproximativ 30-40 cm de linia de hotar cu vecinul. Camera cantralei este la 60 cm față de linia de hotar. Centrala și implicit hornul funcționează continuu de atunci. La momentul respectiv, în zona respectivă, pe terenul vecinului nu era nici o construcție, în prezent s-a ridicat o casa a cărei streasina este foarte aproape de horn 30-40 cm în lateral și aproximativ 1-1,5 m deasupra pălăriei hornului. În trecut, au fost episoade când hornul s-a aprins, dacă acest lucru se va întâmpla din nou există riscul să se aprindă acoperișul casei vecinului. Ma puteți ajuta cu un sfat în acest caz? Cum as putea sa ma acopăr dpdv juridic pentru a evita eventualele posibile daune? Mulțumesc anticipat.
Răspuns la discuția Venit baza de calcul CCC
Buna ziua,

Ca sa fiu mai specific, sotia lucreaza ca asistenta medicala, este membra OAMMR(Ordinul asistentilor si moaselor din Romania) si urmeaza sa intre in concediu pentru cresterea copilului. Pe adeverinta tip care certifica veniturile nete realizate in ultimele 24 de luni eliberata de catre angajator, i s-au trecut veniturile rezultate dupa scaderea contributiei OAMMR (lunar i se retine pe fluturasul de salar un procent de 1% din brut): Venit net= Venit brut - contributii sociale obligatorii - sindicat - impozit - cotizatie OAMMR.
Practic, venitul net trecut pe adeverinta=rest de plata.
Este ok modul acesta de calcul?
Multumesc anticipat.
Bună ziua,

Am câteva întrebări legate de baza de calcul "venitul net realizat" trecut pe adeverinta tip conținând veniturile realizate în ultimele 24 de luni anterioare nasterii:
- dacă există alte retineri, se trece venitul impozabil- impozit- alte retineri=rest de plata?
- pentru lunile în care nu s-a reținut impozit pe venit (ex. concediu maternitate) se trece venit brut-cas=venit net realizat?

Mulțumesc.
Răspuns la discuția Litigiu teren
Totusi, incazul in care ajungem in instanta, ar putea interveni intrebarea de ce am acceptat utilizarea terenului in forma (ingradirea) actuala, mai ales ca a fost de comun acord.?
Răspuns la discuția Litigiu teren


Ionut.ion a scris:

Dar in contract este trecuta o suprafata, nu?
Il puteti ameninta cu o actiune in instanta daca nu accepta rezolvarea amiabila.

Da, suprafata este trecuta in contract, doar ca suprafata scriptica difera cu 100 mp fata de cea faptica.
Răspuns la discuția Litigiu teren


Ionut.ion a scris:

Buna ziua,
Daca va intelegeti amiabil nu vad ce va poate impiedica sa mutati 'fizic"linia de hotar, conform masuratorilor.


Probabil vecinul nu o sa fie de acord, deoarece ei s-au pus de acord asupra "limitelor agreate", nu asupra suprafetei
Discuție Litigiu teren
Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea speta: in urma cu 15 ani tata a vandut unui vecin un teren fara sa fie facuta parcelarea, suprafata terenului trecuta in contractul de vanzare-cumparare s-a determinat "ochiometric", fara sa fie masurata temeinic, s-a fixat doar limita dintre cele doua parcele, cu acordul ambelor parti. In prezent, incercam sa efectuam scoaterea din indiviziune iar la masuratoarea efectiva a terenului, vecinului i-a reiesit fizic un plus de 100 mp iar la mine minus 100 mp. Suprafata CF-ului initial este in jur de 1000 mp.
Se pot face modificari in teren astfel incat suprafetele sa coincida cu cele din contractul de vanzare-cumparare?
Care ar fi situatia corecta din punct de vedere moral si legal?
Pe terenul respectiv nu exista constructii.
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Donație casa parinteasca
Mulțumesc pentru răspuns. Fratele știe despre donație, deocamdată a acceptat situația în ideea în care tata rămâne în grija mea la bătrânețe dar ma gândesc sa ne atace actul după decesul lui tata. Tata mai are în proprietate un alt imobil obținut ca moștenire.

raluk0207 a scris:

Dacă tatăl dvs nu mai are si alte bunuri, fratele poate solicita reductiunea donatiei pentru încălcarea rezervei succesorale.
Acțiunea in reductiunea donatiei poate fi introdusă în termen de 3 ani de la deces sau din momentul când fratele a aflat de existenta actului.
Dar asta înseamnă să deschidă o acțiune în instanță, sa angajeze un avocat, sa plateasca taxa judiciară, de timbru, onorariu expert și dacă are succes, instanța va dispune fie atribuirea către frate a unei părți din imobil, fie obligarea dvs să îi achitați o sulta reprezentând contravaloarea rezervei încălcare.
Rezerva succesorala a fratelui este 1/4 din imobil.
Donația către dvs nu se va desființa/anula.
Oricum, actul va rămâne așa. Nu mai poate fi modificat.

Bună ziua. Casa în care locuiesc a fost casa părintească, construită de către ambii părinți, dar intabulata doar de tata după decesul mamei. Tata a întocmit act de donație către mine în urma cu patru ani. Mai am un frate iar tatăl meu încă trăiește. Se poate ataca actul de donație de către frate? Dacă da, cât timp tata este în viață sau după? Exista vreo cale prin care fratele sa nu poată ataca titlul de donație, în cazul în care dorește acest lucru?