avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. În anul 2016 am construit un horn pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. În anul 2016 am construit un horn pentru o centrală ...

Bună ziua. În anul 2016 am construit un horn pentru o centrală pe lemne, aflat la aproximativ 30-40 cm de linia de hotar cu vecinul. Camera cantralei este la 60 cm față de linia de hotar. Centrala și implicit hornul funcționează continuu de atunci. La momentul respectiv, în zona respectivă, pe terenul vecinului nu era nici o construcție, în prezent s-a ridicat o casa a cărei streasina este foarte aproape de horn 30-40 cm în lateral și aproximativ 1-1,5 m deasupra pălăriei hornului. În trecut, au fost episoade când hornul s-a aprins, dacă acest lucru se va întâmpla din nou există riscul să se aprindă acoperișul casei vecinului. Ma puteți ajuta cu un sfat în acest caz? Cum as putea sa ma acopăr dpdv juridic pentru a evita eventualele posibile daune? Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 22:16, 3 Noiembrie 2021
acum e mai greu sa va acoperiti; ati fi putut obiecta la autorizatia lui de constructie
În ce fel sa obiectez? Nu am fost întrebat, nu știu dacă trebuia sau nu sa ma întrebe ca vrea sa construiască. Nici nu știu dacă are autorizație de construcție.

adriandimitriu a scris:

acum e mai greu sa va acoperiti; ati fi putut obiecta la autorizatia lui de constructie

Ultima modificare: Miercuri, 3 Noiembrie 2021
Rentzu, utilizator
autorizatia se afiseaza la vedere in timpul lucrarilor, pe un panou. inainte de eliberarea fiecarei autorizatii, beneficiarul face publica solicitarea lui pentru ca orice pesoana interesata sa poata face opozitie. se pare ca nu v-a interesat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul vecinului zoom_zet zoom_zet buna ziua. nu stiu daca am postat bine subiectul aici , dar am nevoie de un sfat urgent. locuinta mea are o terasa descoperita la etaj pe care as dori sa o ... (vezi toată discuția)
Constructie garaj zambet zambet Buna ziua, Vreau sa-mi construiesc un garaj in curte. As dori sa stiu la ce distanta fata de gardul ce ma desparte de vecin am voie sa amplasez aceasta ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea distantei minime în construcții dora45 dora45 Situatie existenta: casa vecinului din stanga este practic spate în spate cu casa mea, sunt aproximativ 40 cm intre case prin care trece linia \"imaginară\" ... (vezi toată discuția)