avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... constructie garaj
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

constructie garaj

Buna ziua,

Vreau sa-mi construiesc un garaj in curte. As dori sa stiu la ce distanta fata de gardul ce ma desparte de vecin am voie sa amplasez aceasta constructie.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mariamea , utilizator 22:53, 19 Noiembrie 2012
Minimum 60 cm
Sigur? Exista o lege in care e mentionata aceasta distanta? Eu ma gandeam sa las 1,5 m dar
cineva mi-a spus ca sunt necesari 3 m. Peste gardul unde vreau eu sa construiesc garajul vecinul meu isi parcheaza masina deci cred ca l-ar deranja prea mult dar as vrea sa respect distanta legala.
Gasiti in Noul CodCivil:

Art. 612.
- Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar,dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin.
Orice derogare de la distanţaminimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic.

Aveti grija si la streasina, apa nu trebuie sa se scurga pe terenul vecinului!
sunt si eu in proces de obtinere a unei autorizatii de construire si de aceea sunt putin in tema. peste codul civil primaria vine cu Plan Urbanistic General (PUG), care poate stabili alte reguli. vedeti ca in functie de zona sunt reguli diferite. in zona mea de ex (zona L1e - vorbim de Bucuresti) trebuie sa las 3 m fata de limita laterala pt constructia unei case, chiar daca art 612 cod civil (cum prezinta mai sus) spune altceva. pt o anexa gospodareasca, cum probabil e cazul dvs s-ar putea sa fie alte reguli. dar tre sa consultati PUG pt zona dvs. Altfel, oricum tre sa va adresati primariei pt autorizatie si acolo sigur vi se va spune ce si cum puteti. va doresc mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta legala constructie fata de limita proprietate(gard) iancumot iancumot Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva informatii. Vecinii mei au construit o casa la 50 cm fata de gard.casa este pozitionata de-a lungul gardului ... (vezi toată discuția)
Distanta minima la care se poate construi alexandru.cenusa alexandru.cenusa Buna ziua! Am sa trec direct la subiect pentru a primi un raspuns cat mai concret. Am un teren in proprietate, cu latimea de 15,49 metri, pe care doresc sa ... (vezi toată discuția)
Distanta dintre cladiri dana_silvy dana_silvy Buna dimineata ! As dori sa stiu daca construiesc un garaj , in curtea mea, care este imprejmuita de ziduri de beton , trebuie sa las distanta de la zid , ... (vezi toată discuția)