avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distanta minima la care se poate construi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distanta minima la care se poate construi

Buna ziua!
Am sa trec direct la subiect pentru a primi un raspuns cat mai concret.
Am un teren in proprietate, cu latimea de 15,49 metri, pe care doresc sa construiesc o casa. Am solicitat Certificat de Urbanism la primarie iar la regimul tehnic am primit urmatorul raspuns: Autorizarea constructiei este permisa numai daca se respecta distantele minime obligatorii fata de limitele laterale si posterioare ale parcelei, conform PUG si RLU, precum si asigurarea distantelor minime necesare interventiilor in caz de incendiu .... Distanta minima dintre cladiri va fi de 4 metri, dar nu mai putin de 1/2 din inaltimea constructiei celei mai inalte de pe parcela.
Am fost la primarie si am intrebat pe arhitectul lor ce inseamna ”distante conform PUG si RLU”, iar acesta mi-a raspuns neoficial si aruncat peste umar ca 3 metri lateral si 5 metri in spatele casei. Ceea ce nu imi lasa o latime de numai 2,49 metri pentru casa.
Am intrebat pe arhitectul meu cum putem construi, iar el a spus ceva de acordul vecinilor, care ar bate hotararea PUG si alte alea.
Acum problema este ca nu pot gasi vecinul din spate pentru a avea acordul sau. Acesta este plecat in strainatate, iar terenul este lasat in voia sortii. Nici cei de la primarie nu stiu nimic de el.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Daca realizez proiectul si solicit Autorizatia fara acordul sau, am vreo sansa sa o obtin, respectand doar prevederile legale din legea constructiilor civile?
2. Daca fac constructia fara acordul sau si se trezeste peste vreo 10 ani ca vine in tara si ma da in judecata ca nu am avut acordul sau poate obtine ceva?
3. Sa incerc sa obtin modificarea PUG?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Distanta minima de la care se poate construii este de 50 de cm de la hotar.Picatura de la streasina nu trebuie sa pice pe gardul ce delimiteaza proprietatea.
Prin acordul vecinilor se poate construii si la o distanta mai mica de 50 de cm.
Distanta minima dintre cladirii trebuie sa fie de 1 m .
Daca ar fii distanta de 4 mar insemna ca la tara sa fie demolate toate casele deoare ce sunt unele construite chiar si pe hotarul ce despart doua proprietati.
Noul Cod civil, art.612 arată-distanţa minimă este de 60 cm.faţă de linia de hotar.
@marius33
Sa inteleg ca nu as intampina probleme la primarie daca PUG-ul spune alte limite, dar eu respectand doar legea constructiilor, trec peste hotararile locale?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de construire keops_mic keops_mic Buna ziua, Vreau sa imi construiesc un garaj in fata casei. Pentru acest lucru am inceput demersurile pt a obtine o autorizatie de construire. Am obtinut ... (vezi toată discuția)
Distanta legala constructie fata de limita proprietate(gard) iancumot iancumot Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva informatii. Vecinii mei au construit o casa la 50 cm fata de gard.casa este pozitionata de-a lungul gardului ... (vezi toată discuția)
Distanta legala pentru construirea unei case dianacrisan dianacrisan Buna ziua, va rog frumos daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns. Vrem sa ne construim o casa si curtea este stramta in latime, iar intre casa pe care vrem ... (vezi toată discuția)