avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Autorizatie de construire
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Autorizatie de construire

Buna ziua,

Vreau sa imi construiesc un garaj in fata casei. Pentru acest lucru am inceput demersurile pt a obtine o autorizatie de construire. Am obtinut certificatul de urbanism si acolo scrie ca recomandare ca garajul trebuie amplasat la 3 metri de casa vecinului meu care e in stanga:
"Pentru o buna insoriere, se recomanda ca distantele dintre cladiri sa fie jumatate din inaltimea constructiei celei mai inalte la cornisa, dar nu mai putin de 3 metri".
Totul bine si frumos pana cand am depus actele pt autorizatie. Spre uimirea mea cei de la primaria comunei mi-au spus ca constructia trebuie sa fie la 3 metri fata de limita de proprietate, stanga, pentru ca asa este precizat in RLU: regulamentul local de urbanism.:
"retragerea lateral a constructiei trebuie sa fie de minim 3 m conform RLU"

Acest RLU nu l-am gasit pe internet si nici nu a fost precizat in certificatul de urbanism.
Am vb cu un arhitect de acolo si i-am spus ca nici o cladire din cartierul nostru de case nu respecta aceste retrageri laterale, inclusiv casa noastra, case construite anul trecut si anul acesta.

Acesta a precizat ca se poate vorbi cu vecinul si se poate face un document notarial prin care vecinul nu are nici o problema cu amplasarea garajului.

Ne-au invitat luni sa dicutam cu arhitectul sef, omul care a vizat constructia caselor cu probleme si a fost prezent si la receptia lor, el fiind omul care a cerut acesta retragere.

Noua ni se pare ca se asteapta o atentie financiara pentru a se da aceasta autorizatie.

Este vre-o forma legala pentru a obtine autorizatia de constructie fara aceasta retragere laterala?
Este normal sa se ceara aceasta retragere chiar daca nu este scrisa in certificatul de urbanism?
Mai pot fi si alte regulamente care pot fi cerute fara a fi scrise in certificatul de urbanism?
Daca acea retragere poate fi suprascrisa de un document notarial care mai este obligtivitate ei?
Acest regulament de urbanism este public? Poate fi cerut la primarie sau la centru de urbanism?


Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: keops_mic , utilizator 12:30, 29 Iunie 2013
Citind certificatul de urbanism am gasit urmatoarele:
Autorizarea executarii constructiilor este permisa numai daca se respecta distantele minime obligatorii fata de limitele laterale si posterioare ale parcelei conform PUG si RLUI, precum si asigurarea distantelor minime necesare interventiilor in caz de incediu.

Alte precizari legate de ce este scris in RLU nu am gasit. Este legal sa se scrie acest lucru?
Si in baza acestui lucru este legal ce au cerut ei?
In certificatul de urbanism se scriu clar aceste limite sau se scrie doar unde sunt precizate ele?

Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta legala constructie fata de limita proprietate(gard) iancumot iancumot Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva informatii. Vecinii mei au construit o casa la 50 cm fata de gard.casa este pozitionata de-a lungul gardului ... (vezi toată discuția)
Vecini consultaþi cu privire la p.u.d., fãrã a se þine cont de pãrerea acestora. bogdy33 bogdy33 Buna seara, am să încerc sa prezint situația mea cât mai succint: Primăria de Sector m-a înştiinţat că a fost înregistrată documentaţia ... (vezi toată discuția)
Buna! in certificatul de urbanism scrie ca si citez: "cladirile ... andreipaunl89 andreipaunl89 Buna! In certificatul de urbanism scrie ca si citez: \"Cladirile se vor retrage fata de limitele laterale ale parcelei cu cel putin 1/2 din inaltimea la ... (vezi toată discuția)