Buna seara, am să încerc sa prezint situația mea cât mai succint:
Primăria de Sector m-a înştiinţat că a fost înregistrată documentaţia P.U.D., depusă de vecinul care a devenit proprietarul imobilului cu care mă învecinez (eu mă aflu la limita posterioară a imobilului său, iar el se află la limita stângă a proprietăţii mele), în vederea construirii unui imobil de locuinţe cu regim de înălţime S+P+1E+M, iar termenul de primire a eventualelor observaţii şi propuneri este de 15 zile de la primirea adresei.
În consecinţă m-am prezentat la sediul primăriei, unde după ce am consultat documentaţia, am arătat că nu sunt de acord cu distanţa propusă în documentaţia P.U.D. (de 3 metri faţă de limita posterioară) întrucât în REGULAMENTUL LOCAL DE URBANISM AFERENT PLANULUI URBANISTIC ZONAL BUCURESTI - ZONA DE NORD, Conform art. 6 - Amplasarea clădirilor faţă de limitele laterale şi posterioare ale parcelelor:
5. Clădirile se vor retrage faţă de limita posterioară la o distanţă de cel puţin jumătate din înălţimea clădirii măsurată la cornişă, dar nu mai puţin de 5.00 metri.
Precizez că atât eu cât şi cei doi vecini situaţi la limita proprietăţii sale stânga şi limita proprietăţii dreapta, am înregistrat la Registratura Generală a Primăriei de Sector, petiţii în care am arătat că nu suntem de acord cu distanţele propuse de iniţiatorul planului P.U.D. şi am cerut respectarea distanţelor din P.U.Z.
În răspunsul primit la petiţia mea, Primăria de Sector, m-a înştiinţat că prin rezoluţia Comisiei C.T.A.T.U., imobilul propus prin P.U.D. va avea următoarele retrageri:Faţă, Stânga şi Spate – 3,00 metri, Dreapta – la limita de proprietate.
ªi acum întrebările mele:
- De ce a consultat primăria toţi vecinii iniţiatorului P.U.D., iar cu toate că nici unul dintre vecini nu a fost de acord cu distanţele propuse, oricum a avizat planul?
- Pentru aprobarea P.U.D., dacă nu se ţine cont de P.U.Z., nu ar trebui acordul vecinilor afectaţi?
- Întrucât mă interesează doar respectarea distanţele minime de retragere menţionate în P.U.Z., ce poate face având în vedere situația prezentată mai sus?
Mulţumesc.