avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... interpretare regula de urbanism
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

interpretare regula de urbanism

Buna ziua!

este vorba de constructia unei casa pentru care primaria cere retragerea fata de limita de proprietate cu 2m fata de laterale.
in planul urbanistic general spune exact asa : "Autorizarea executarilor constructiilor este permisa numai daca se respecta distantele minime obligatorii fata de limitele laterale si posterioare conform codului civil (2,0m - H/2), precum si asigurarea distantelor necesare intervintiilor in caz de incendiu, stabilite pe baza avizului unitatii teritoriale de pompieri (v.art.24-R.G.U.)
pentru cladirile care sunt pe aceeasi parcela sunt destul de clar la alt paragraf: "distantele minim acceptate sunt egale cu jumatatea din inaltimea la cornisa a cladirii celei mai inalte (H/2), dar nu mai putin de 3,0m."
ce sanse am sa construiesc la o distanta de 1m?
Cel mai recent răspuns: giorgio07 , utilizator 16:29, 2 Septembrie 2014
Vi s-a dat avizul? Intrebati la biroul de acord unic din cadrul primariei. Daca zice in regulament ca "nu mai putin de 3 m, dv. ce credeti?
este vorba de primele ghilimele.nu ma incadrez la paragraful cu minim 3m pentru ca nu construiesc mai multe cladiri pe aceeasi parcela.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta legala constructie fata de limita proprietate(gard) iancumot iancumot Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva informatii. Vecinii mei au construit o casa la 50 cm fata de gard.casa este pozitionata de-a lungul gardului ... (vezi toată discuția)
Distanta legala pentru construirea unei case dianacrisan dianacrisan Buna ziua, va rog frumos daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns. Vrem sa ne construim o casa si curtea este stramta in latime, iar intre casa pe care vrem ... (vezi toată discuția)
Vecini consultaþi cu privire la p.u.d., fãrã a se þine cont de pãrerea acestora. bogdy33 bogdy33 Buna seara, am să încerc sa prezint situația mea cât mai succint: Primăria de Sector m-a înştiinţat că a fost înregistrată documentaţia ... (vezi toată discuția)