avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distanta legala pentru construirea unei case
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distanta legala pentru construirea unei case

Buna ziua, va rog frumos daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns.
Vrem sa ne construim o casa si curtea este stramta in latime, iar intre casa pe care vrem sa o construim si gardul vecinului mai ramane 1m.
Imi spuneti va rog care este distanta legala care trebuie lasata intre constructie si gardul vecinului, si legea unde scrie asta.
Am fost la urbanism si doamna de acolo a zis ca trebuie lasati 3m, fara nici o explicatie nimic, ca daca nu fac asta nu o sa primim autorizatia de constructie.
Am vorbit si cu arhitectul care prioecteaza casa dar nu stie nimic.
Va multumesc anticipat pentru un raspuns!
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 11:37, 18 Iunie 2014
Daca obtineti acordul vecinului , nu mai conteaza distanta. Poate fi si lipita .
Multumesc pentru raspuns, mai am o intrebare.
Daca nu obtin acordul vecinului, care e distanta legala?
NU VA POT SPUNE CARE SUNT DISTANTELE LEGALE dar va pot asigura ca proiectantul trebuie sa le stie deoarece in functie de dimensiunile percelei si distantele legale intre imobile va poate face proiectul
Buna ziua,

Din pacate nu le-a stiut.... am fost la urbanism, la arhitecta sefa de acolo, dupa ce ne-a eliberat certificatul(plin de erori) si a zis ca e obligatoriu sa lasam distanta de 3m fata de vecin, asta fara nici o explicatie.
Am cautat peste tot(in codul civil, pesite-ul primariei, pe net) si nu am gasit nici o reglementare in acest sens, de aceea am crezut ca poate sa ma ajute cineva de pe acest forum.
3 m se lasa pentru acces in caz de incendiu. Probabil ca modul de amplasare al imobilelor vecine impune respectarea acestei norme. Voi cauta si textul de lege aferent....

Alte discuții în legătură

Teren deschidere 10 m - e permisa construirea? rmirela16 rmirela16 Se poate construi pe un teren cu deschidere 10m?Ce ar trebui sa ceara primaria, PUD sau PUZ? (vezi toată discuția)
Autorizatie de construire keops_mic keops_mic Buna ziua, Vreau sa imi construiesc un garaj in fata casei. Pentru acest lucru am inceput demersurile pt a obtine o autorizatie de construire. Am obtinut ... (vezi toată discuția)
Distanta minima la care se poate construi alexandru.cenusa alexandru.cenusa Buna ziua! Am sa trec direct la subiect pentru a primi un raspuns cat mai concret. Am un teren in proprietate, cu latimea de 15,49 metri, pe care doresc sa ... (vezi toată discuția)