Buna ziua, va rog frumos daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns.
Vrem sa ne construim o casa si curtea este stramta in latime, iar intre casa pe care vrem sa o construim si gardul vecinului mai ramane 1m.
Imi spuneti va rog care este distanta legala care trebuie lasata intre constructie si gardul vecinului, si legea unde scrie asta.
Am fost la urbanism si doamna de acolo a zis ca trebuie lasati 3m, fara nici o explicatie nimic, ca daca nu fac asta nu o sa primim autorizatia de constructie.
Am vorbit si cu arhitectul care prioecteaza casa dar nu stie nimic.
Va multumesc anticipat pentru un raspuns!
NU VA POT SPUNE CARE SUNT DISTANTELE LEGALE dar va pot asigura ca proiectantul trebuie sa le stie deoarece in functie de dimensiunile percelei si distantele legale intre imobile va poate face proiectul
Din pacate nu le-a stiut.... am fost la urbanism, la arhitecta sefa de acolo, dupa ce ne-a eliberat certificatul(plin de erori) si a zis ca e obligatoriu sa lasam distanta de 3m fata de vecin, asta fara nici o explicatie.
Am cautat peste tot(in codul civil, pesite-ul primariei, pe net) si nu am gasit nici o reglementare in acest sens, de aceea am crezut ca poate sa ma ajute cineva de pe acest forum.
3 m se lasa pentru acces in caz de incendiu. Probabil ca modul de amplasare al imobilelor vecine impune respectarea acestei norme. Voi cauta si textul de lege aferent....