avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distanta dintre cladiri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distanta dintre cladiri

Buna dimineata ! As dori sa stiu daca construiesc un garaj , in curtea mea, care este imprejmuita de ziduri de beton , trebuie sa las distanta de la zid , sau pot construi langa , tinand cont ca zidul este al meu ? Ca sa fiu inteleasa , zidul sa fie un perete lateral al garajului ! Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: dana_silvy , utilizator 13:13, 7 Februarie 2018
Buna dimineata!

Puteti solicita intai un certificat de urbanism pentru construire garaj. Asa veti afla despre regulamentul de urbanism din zona in care se afla imobilul.

Articolul 612 Codul Civil
Distanta minima in constructii
Orice constructii, lucrari sau plantatii se pot face de catre proprietarul fondului numai cu respectarea unei distante minime de 60 de cm fata de linia de hotar, daca nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel incat sa nu se aduca atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanta minima se poate face prin acordul partilor exprimat printr-un inscris autentic.
Am certificatul de urbanism , dar arhitectul orasului imi cere sa las o distanta de 1,90 m dupa zidul meu , deci un loc liber de 1,90 m , si dupa aceea sa construiesc garajul !
Solicitati Directiei de Urbanism din cadrul primariei, printr-o adresa, sa va puna la dispozitie Regulamentul de urbanism, PUD, PUZ etc. din zona respectiva in care se regasesc aceste specificatii ale arhitectului. Consultati mai intai site-ul primariei pentru a vedea daca aceste regulamente sunt deja afisate. Asumarea respectarii legii in ceea ce priveste cerintele din Certificatul de urbanism apartine institutiei emitente (primariei), aceasta putand fi verificata pentru legalitate de Inspectoratul de Stat in Constructii.
Un punct de vedere cu caracter informativ, nu obligatoriu, puteti solicita de la Ministerul Dezvoltarii.
Certificatul de urbanism poate fi atacat in instanta de contencios administrativ de catre solicitant (si persoanele interesate), cu parcurgerea unor demersuri stipulate in Legea 554/2004.
Depinde de dvs. ce doriti sa obtineti pana la urma.
Va multumesc pentru raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie garaj zambet zambet Buna ziua, Vreau sa-mi construiesc un garaj in curte. As dori sa stiu la ce distanta fata de gardul ce ma desparte de vecin am voie sa amplasez aceasta ... (vezi toată discuția)
Construcție la limita de proprietare NDenisa NDenisa Buna ziua! Am un tern de 122 mp cu deschidere de 15/8,10 si as vrea sa va întreb cum pot construi la limita a 2 hotare o casa P+2 cu spiralată desfășurată ... (vezi toată discuția)
Planul urbanistic zonal ileana_monika ileana_monika V-as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta cu informatii exacte legate de urmatoarea problema: Vecinul meu isi construieste o casa P+2E amplasata pe ... (vezi toată discuția)