avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Construcție la limita de proprietare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Construcție la limita de proprietare

Buna ziua! Am un tern de 122 mp cu deschidere de 15/8,10 si as vrea sa va întreb cum pot construi la limita a 2 hotare o casa P+2 cu spiralată desfășurată de 61 mp. Menționez ca pe una din laturi este vecin un Restaurant iar celelalta latura teren primarie. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: creatininekinase , utilizator 11:11, 9 Martie 2019

NDenisa a scris:

Buna ziua! Am un tren de 122 mp cu deschidere de 15/8,10 si as vrea sa va întreb cum pot construi la limita de hotar pe doua laturi o casa P+2 cu suprafața de 61 mp. Menționez ca pe una din laturi este vecin un Restaurant iar celelalta latura teren primarie. Multumesc!

Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2019
NDenisa, utilizator
Primul pas este sa depuneti documentatia pentru obtinerea certificatului de urbanism care va va spune regulamentul de urbanism specific zonei. Fiecare oras / comuna are un alt regulament de urbanism. FIecare zona (UTR) are regulamentul ei de construire care prevede daca o parcela e construibila (marime, forma, accese), si care sunt limitele in care se poate construi (retrageri, regim de inaltime, procent de ocupare a terenului) etc. Daca regulametul va permite puteti construi la limita sau la retragerea minima permisa de codul civil (Art. 612
Distanţa minimă în construcţii - Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic.)

Daca regulamentul nu va permite va trebui sa intocmiti un PUZ sau PUD care sa modifice regulamentul, un proces lung si costisitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat urbanism i97ccp i97ccp Buna ziua, In vederea achizitiei unui teren de 200 de mp, pentru a realiza o locuinta individuala, in Bucuresti am solicitat CU de informare. In CU se ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinilor Bokasa Bokasa Pot sa construiesc o casa pe hotar cu un teren liber de constructii fara a cere acodul vecinului? (vezi toată discuția)
De unde stiu daca pot construi pe un teren? gistra gistra Unii zic ca ajunge daca un teren are PUG. Altii zic ca trebuie sa aiba si PUZ. De unde pot fi 100% sigur ca pot contrui o casa pe un teren? Se poate ... (vezi toată discuția)