avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Certificat urbanism
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Certificat urbanism

Buna ziua,
In vederea achizitiei unui teren de 200 de mp, pentru a realiza o locuinta individuala, in Bucuresti am solicitat CU de informare. In CU se mentioneaza reglementarile PUG (zona L4a) cat si reglementari stabilite printr-un PUZ adoptat in 2013. Una din reglementari spune ca suprafata minima construibila este de 300 de m2 pentru parcelarile existente.
In CU nu se specifica ca terenul nu este construibil ci ca este nevoie de aprobare PUD pentru stabilirea retragerilor (are o forma trapezoidala) si apoi in faza de emitere a autorizatiei de consturctie se solicita alipire la calcan conform art 612 din codul civil (este vorba de acea distanta de buna vecinatate de 60 de cm), care in opinia mea nu este necesar pentru ca regulamentul de urbanism specifica alipirea la calcan ca obligatorie articolul 612 facand derogare in acest caz.
Mentionez ca terenul a avut un istoric interesant, pe acesta s-a aflat o constructie cu casa, a fost nationalizat in anii '50, comasat si parcelat dupa 2001, de primaria capitalei si retrocedat anul acesta in urma unui proces foarte lung.
Intrebraea este daca primaria va aproba PUD si va elibera autorizatia de constructie avand in vedere ca in CU se specifica ce acte sunt necesare eliberarii AC, si nu se mentioneaza ca nu este neconstruibil iar in PUZ-ul valabil se mentioneaza ca suprafata minima cosntruibila este de 300 de m2.
Multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: maioralexandru , utilizator 19:55, 19 Septembrie 2023
Bună ziua! Ati reusit sa rezolvati problema? Ma confrunt cu o situatie similara si nu stiu cum sa procedez. Multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie pe teren in litigiu zadryana zadryana buna ziua, vreau sa incep constructia unei case pe un teren care are latimea de 9.75 metri. din aceasta latime, 1,5 metri se afla in litigiu cu vecinul. ... (vezi toată discuția)
Construcție la limita de proprietare NDenisa NDenisa Buna ziua! Am un tern de 122 mp cu deschidere de 15/8,10 si as vrea sa va întreb cum pot construi la limita a 2 hotare o casa P+2 cu spiralată desfășurată ... (vezi toată discuția)
Problema acordare autorizatie construire contabilsef contabilsef Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti ce solutii am, ca sa primesc o autorizatie pentru construirea unei case. In 2009 am cumparat un teren in Zalau, jud. Salaj in ... (vezi toată discuția)