avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... De unde stiu daca pot construi pe un teren?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

De unde stiu daca pot construi pe un teren?

Unii zic ca ajunge daca un teren are PUG. Altii zic ca trebuie sa aiba si PUZ. De unde pot fi 100% sigur ca pot contrui o casa pe un teren?

Se poate construi pe un teren care are doar PUD (si nu are PUZ sau PUG)?
Ultima modificare: Duminică, 15 Mai 2016
gistra, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:38, 15 Mai 2016
Exista situatii in care doriti sa construiti o casa altfel decat prevede Regulamentul Local de Urbanism.
Aceste situatii, apar in cazurile in care terenul nu este construibil =este mai mic, sau mai ingust,intentionati sa construiti mai mult, sau mai inalt decat permite regulamentul,aveti interesul construirii unei cladiri a carei functiune este diferita de cea a zonei,etc
In aceste conditii, legea permite proprietarului terenului sa initieze un PUD sau un PUZ care sa detalieze sau sa modifice felul in care regulamentul de urbanism se aplica pe un anumit teren.
In cazul dv,raspunsul concret il puteti solicita direct serviciului urbanism din primaria teritoriala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construire fara elaborare puz elenamusat1974 elenamusat1974 Buna ziua, Recent am achizitionat un teren intravilan - arabil, in oras, care nu are inca PUZ. Conform PUG aprobat destinatia terenului este M1a - subzona ... (vezi toată discuția)
Pot obtine aut de construire pe un teren intravilan cu puz expirat? stanahorea stanahorea Buna ziua, Am cumparat un teren in Cluj-Napoca, in anul 2016. Atunci terenul avea PUZ, iar aut de construire se putea elibera fara probleme (PUZ-ul a ... (vezi toată discuția)
Construcție la limita de proprietare NDenisa NDenisa Buna ziua! Am un tern de 122 mp cu deschidere de 15/8,10 si as vrea sa va întreb cum pot construi la limita a 2 hotare o casa P+2 cu spiralată desfășurată ... (vezi toată discuția)