avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nerespectarea distantei minime în construcții
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nerespectarea distantei minime în construcții

Situatie existenta: casa vecinului din stanga este practic spate în spate cu casa mea, sunt aproximativ 40 cm intre case prin care trece linia "imaginară" de hotar. Are autorizație de construcție la primărie de extindere a locuintei existente fără a tine cont de distanta minima în construcții fata de linea de hotar și este intenționat sa construiască tot asa. Proprietatea vecinului se extinde pe circa 1000 m pătrați în formă "dreptunghiulara" (eliminând limita de spatiu), proprietatea mea este de 500 m pătrați care exact în dreptul viitoare construcții se îngustează. Am încercat să-i explic veninului ca nu sunt de-acord cu nerespectarea distantei minime dar nu prezintă nici un tip de interes, motivand ca el are deja autorizație de construcție și că va construi după proiect.
Va rog sa ma ajutați în a putea să-mi apar doar drepturile de proprietate, la momentul actual ce pot sa fac????
Cel mai recent răspuns: dora45 , utilizator 16:12, 27 Octombrie 2016
Buna ziua,
Va trebui sa-i formulati o notificare oficiala atat vecinului cat si Primarie.
Va recomand sa o faceti prin executor judecatoresc sau prin cabinet de avocat.
Va sfatuiesc sa va adresati si Serviciului judetean de disciplina in constructii.
Daca niciuna din acestea nu da roade atunci va sfatuiesc sa va dresati instantei.
Aveam speranta ca se va putea rezolva pe plan local la primaria comunala tinand cont ca ei au emis autorizaria de construtie.
Aveam speranta ca se va putea rezolva pe plan local la primaria comunala tinand cont ca ei au emis autorizaria de construtie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema drum comunal ingradit ilegal toaderf toaderf Buna ziua, In anul 2005 am cumparat un teren intravilan in orasul Pantelimon, in tarlaua74, cu intentia de a-mi construi o casa. Terenul este situat langa ... (vezi toată discuția)
Plan casa dan dana dan dana Acum 15 ani am cumpărat un teren cu o casa foarte veche . În acel moment cei de la primărie mi-au spus că nu exista plan pe acea constructie ci doar ... (vezi toată discuția)
actualizare declaratie pentru calcularea impozitului riltia riltia In urma decesului mamei, ne-am prezentat la notar pentru efectuarea actelor succesorale. Parintii au cumparat impreuna, dupa casatorie, o casa cu teren in anul ... (vezi toată discuția)