avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema drum comunal ingradit ilegal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema drum comunal ingradit ilegal

Buna ziua,
In anul 2005 am cumparat un teren intravilan in orasul Pantelimon, in tarlaua74, cu intentia de a-mi construi o casa. Terenul este situat langa padurea Pantelimon si atunci cand l-am cumparat, am verificat pe acte, aveam iesire la un drum comunal care a fost prins si in puz. In anul 2008 am vrut sa vand terenul in cauza dar nu am reusit datorita faptului ca vecinul de proprietate, dupa ce si-a construit o casa fara autorizatie, a cumparat teren si peste drum in padure si cum binenteles ca nu putea sta cu doua proprietati despartite de un drum comunal, le-a unit ingradindule cu gard de beton ingloband in noua curte si drumul comunal chiar daca nu avea nici o autorizatie nici macar pentru gard. La nenumaratele petitii adresate primariei Pantelimon, Inspectoratului de Stat in Constructii, Directiei Silvice, Oficiului de Cadastru etc am primit raspuns ca tot ce am sesizat este adevarat dar nu pot face nimic in afara de al amenda(desi a construit fara autorizatie o casa, a reusit pe baza unor acte false sa se racordeze la curent si gaze, nu are contract cu o firma de salubritate, a defrisat in padure si a construit neautorizat in fondul forestier anexe si gard, nu a respectat distanta de 15m de protectie a padurii in care e interzisa constructia, a construit un drum betonat prin padure, defrisand etc). Am raspuns de la cadastru ca in actele lor apare drum comunal dar primaria spune ca nu, chiar daca e prins si in PUZ. Evident primarul nu isi face treaba si il tine in brate pe vecin (are ceva influenta pe plan local). Cui trebuie sa ma adresez (la DNA am fost dar au zis ca nu e de competenta lor) si ce trebuie sa mai fac ?Pot sa dau in judecata primaria pentru ca drumul este comunal sau pe vecin?
Multumesc anticipat.

Ultima modificare: Marți, 4 Mai 2010
toaderf, utilizator
Cel mai recent răspuns: toaderf , utilizator 15:59, 11 Mai 2010
Buna ziua !
Introduceti actiune impotriva vecinului si a primariei . Va sfatuiesc sa va asigurati apararea prin avocat.
Cu stima !
Am inteles! Problema e ca un proces dureaza (avocatul mi-a spus ca 3-4ani) si sunt in situatia de a avea nevoie urgenta de banii de pe teren. Exista o alta cale de atac, mai rapida?Pot incerca cu petitii la Prefectura sau alta autoritate, pe care sa o implic avand in vedere ca e vorba de un drum comunal si de zona de protectie a padurii in care e interzisa definitiv constructia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie ericut ericut Buna ziua, am sa va povestesc pe scurt si as dori si eu un raspuns. In urma cu mai putin de 1 an au mostenit ai mei un teren . Dupa ce i-am facut ... (vezi toată discuția)
Valabilitate puz tcn1996 tcn1996 Vecinul meu de proprietate a cumparat un lot de pamant peste drum de proprietatea sa si deoarece drumul ii impartea proprietatile, le-a unit, ingloband si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am cumparat un teren de 400 mp fara a masura in fapt ... Anamaria3823 Anamaria3823 Buna ziua! Am cumparat un teren de 400 mp fara a masura in fapt terenul. Bazându-ma doar pe documentatia terenului( cadastru+intabulare+carte funciara). ... (vezi toată discuția)