avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tulburare de posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tulburare de posesie

Buna ziua, am sa va povestesc pe scurt si as dori si eu un raspuns.
In urma cu mai putin de 1 an au mostenit ai mei un teren . Dupa ce i-am facut intabulare, l-am trecut pe rol si am facut intrebari nenumarate la primarie legate de situatia terenului fara nici un raspuns( nu aveau timp, rabdare etc) si totul parea a fi in regula am procedat la vanzarea lui.Este vorba de un teren impartit in 3 loturi din care unul este cale acces cu servitute de care se mai foloseste un vecin.
Dupa gasirea unui potential cumparator ptr. unul din loturi au inceput problemele si telefoanele de intimidare la mine - pentru ca eu ma ocup de vanzarea lui. Mentionez ca respectivelor loturi le sunt lasate cai de acces , sunt intravilane , nu trec conducte de gaz sau cabluri de curent electric din punctul meu de vedere nu vad nici un impediment sa nu se aprobe vreo constructie dar in zona sunt alte interese si au inceput sa imi faca probleme. Aici fac referire la faptul ca un vecin, ex. Georgel mare si tare pe la Primarie a facut gard cu fundatie de beton si a intrat in acel drum de servitute cu vreo 2 ml. Asta ar fi prima problema. Apoi altii - vreo 2 la numar au construit fara autorizatie de constructie si nu au cai de acces la terenuri si ca as fi eu obligata sa le las , am vazut decurand un PUZ in care era cale de acces din terenul nostru iar de la ei n- ceilalti vecini nu era lasat nici 1 ml de drum si din aceasta cauzami s-a comunicat verbal ca PUZ- ul este blocat la terenurile mele.
Acum sa aflu ca la lotul acesta de teren pe care vreau sa il vand am facut si antecontract vecinul "foarte bine intentionat" - vroia si sa cumpere terenul la un pret de nimica si-a extins proprietatea cu vreo 2 ml tot cu gard de beton armat . Toti mi-au facut diverse probleme cu promitenta cumparatoare si am mare noroc ca femeia inca nu a fugit.
Am inceput sa primesc diverse telefoane de la Primarie ca nu pot face dezmembrarea ,ca e blocat la cadastru si binenteles ca nu era blocat - schitele au iesit (eu am mai parcelat o data terenul) sa vin sa ma lamuresc cu vecinii, sa vedem cum facem dar atunci cand am mers eu nu s-a aratat nimeni binevoitor sa ma lamureasca .
Celui care a iesit cu gardul in drumul de servitute care este la Primarie m-am decis sa ii fac o plangere penala pentru tulburare de posesie, si o somatie la primarie pentru ca a construit ilegal.
De actionat in instanta , inca nu intentionez pentru ca sunt la 300 km si nu ma plimb pe la instante. Am insa o intrebare . Celui care a incalcat granituirea nu vreau sa ii fac plangere sau sa il actionez in instanta, o sa merg sa demolez gardul pana la limita proprietatii ca acolo functioneaza " legea junglei".
Apoi sa cheme el politia daca vrea , este proprietatea mea si sa ma actioneze in instanta. El nu are nici o constructie acolo decat gardul ,casa este undeva la 20 ml de acel gard. Mi-a influientat negativ si promitenta cumparatoare si mai pune si diverse persoane de pe la Primarie sa ma sune ca am probleme...desi problemele sunt la el si nu la noi. Ce amenzi as putea primi sau daca ma actioneaza in instanta in afara de faptul ca ii platesc gardul ce ar putea sa se intample. E jale in Romania si nu mai am radarea necesara sa o iau pe cale legala pentru ca nu se mai poate ...nesimtitii si cei asa zisi cu bani fac legea. Din acest motiv vreau sa ii demolez gardul- nu ma mai tin nervii cedez psihic , are bani sa ne actioneze in instanta.Bucurestiul e raiul ilegalitatilor de acest gen.
Va multumesc anticipat si sper sa ma fi facut inteleasa .
Ultima modificare: Miercuri, 29 Septembrie 2010
ericut, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme cu drumul de acces costyciucu costyciucu buna seara revin cu subiectul legat de drumul de acces catre casa ,drumul de acces este de 33 ml lungime 5ml latime cu vecini la stanga si la dreapta ambi ... (vezi toată discuția)
Dreptul de servitute tibik tibik Buna ziua, Se poate anula dreptul de servitute sau dreptul de trecere in cazul cand sunt indeplinite simultan urmatoarele: 1) In momentul cand s-a ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere petete petete Buna ziua, Exista doua parcele alarurate pe care sunt mai multi proprietari.Initial printre cele doua parcele trebuia sa fie un drum de 6 lasat de toti ... (vezi toată discuția)