avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de servitute

Buna ziua,
Se poate anula dreptul de servitute sau dreptul de trecere in cazul cand sunt indeplinite simultan urmatoarele:
1) In momentul cand s-a constituit dreptul de servitute beneficiarii acestui drept nu aveau alta cale de acces la curtea lor; acum au (s-a facut un drum public prin spate, asfaltat si iluminat, care le permite accesul direct); in momentul de fata existand doua posibilitati de acces.
2) Nu exista cota indiviza asupra drumului de servitute. Asupra drumului exista un singur prorietar si, evident, tot un singur platitor de impozite, adica eu?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Florin... , utilizator 12:00, 25 Februarie 2011
depinde de cat timp dureaza servitutea, si cate dezavantaje aveti dvs din aceasta, dezavantaje pe care trebuie sa le dovediti

oricum este posibila stramutarea servitutii de trecere de pe terenul dumneavoastra cu indeplinirea conditiilor enuntate de dvs.
multumesc, in momentul de fata nu este folosit, de altfel nu a fost niciodata folosit, drumul doar exista pur si simplu, iar din cauza gunoaielor nu se poate folosi.
pai daca oricum nu este folosit, este mentionat undeva?
pentru ca daca nu este mentionat nicaieri in momentul in care vecini vor dori sa-l foloseasca le sugerati sa foloseasca drumul de care vorbeati, iar daca nu vor nu au decat sa va dea in judecata si aveti destule motive sa invocati sa castigati
multumesc inca o data; cred ca asa am sa fac, voi propune sa-si foloseasca cealalta cale de acces.
Daca insa exista intabulat acest drept... ori vreun inscris undeva, chiar de mana... el se poate dobandi si prin uzucapiune.

Cum s-a constituit acest drept? Exista vreo hotarare judecatoreasca sau altfel? Si este gratuit?

Alte discuții în legătură

Servitute ONU EMIL ONU EMIL Detin un teren cu acces la asfalt 17m si lung. 138 m.Intre acest teren si urmatorul proprietar exista o fasie de 3m lasata ca acces de un proprietar care ... (vezi toată discuția)
Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinului cu drumul de servitute nou constituit e necesar? tractor tractor Mi-am cumparat un teren la munte ca sa construiesc o casa de vacanta. Vecinul de alaturi care avea o curte foarte mare a constituit pe langa proprietatea mea ... (vezi toată discuția)