avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme cu drumul de acces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme cu drumul de acces

buna seara revin cu subiectul legat de drumul de acces catre casa ,drumul de acces este de 33 ml lungime 5ml latime cu vecini la stanga si la dreapta ambi cu iesire la strada principala,proprietatea mea se afla in capatul drumului si in spatele vecinului din stanga. Din titlul de proprietate al vecinului din stanga drumului reiese ca se invecineaza la nord si la est cu mine,la est fiind drumul,din titlul de propprietate al vecinului dni dreapta reiese ca la vest se invecineaza tot cu mine la vest fiind drumul de acces plus 40 ml din proprietatea mea.din titlul meu de proprietate reiese ca ma invecinez la sud cu vecinul din stanga si nu se face nici o referirela drumul de acces.Drumul de care va vorbesc nu este prins in puz ca fiind drum public.Problema este urmatoarea ,vecinul din dreapta drumului spune ca are si el dreptul la acest drum si mia blocat accesul catre casa cu diverse materiale ,lam rugat sa le ia de acolo sa pot intra cu auto in curte si a zis ca el face ce vrea pe acest drum ca are si el dreptul la drum mai mult toata apa menajera este deversata direct in drum .Cum sa procedez unde trebuie sa ma adresez pentu rezolvarea acestor probleme privind acest drum a cui proprietate este am fost la primarie si au spus ca nu este de competenta lor sa rezolve aceasta problema.
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2015
costyciucu, utilizator
Cel mai recent răspuns: costyciucu , utilizator 20:43, 7 Octombrie 2015
Daca acel drum de acces a facut parte dintr-un lot al unui anumit proprietar care a dezmembrat acel lot, atunci trebuie sa solicitati acelei persoane sa va transmita cota parte din drumul de acces. Necunoscand situatia juridica a drumului si de unde provine el, daca a fost constituit intre parcele sau alt mod , nu va pot spune cum sa procedati. Un alt mod este sa il chemati la o sedinta de mediere si sa solutionati probema amiabil printr-un acord de mediere.
Trebuie să stabiliți cui aparține terenul pe care se află drumul de acces. Conform actelor de proprietate , în aceste acte este sau nu menționat acest drum de acces.
Este evident că este un drum de acces privat și nu un drum public deoarece primăria v-a spus că nu este de competența ei(aceasta are în competență doar drumurile de interes local)
Vă puteți interesa la primărie cine plătește impozit pentru acea suprafață și dacă este tot vechiul proprietar solicitați să vă constituie un drept de servitute , în mod legal-printr-un înscris autentic.
INdiferent de unde-o incepeti, la instanta ajungeti. Poate incercati sa va intelegeti, oficial, la o mediere, negociere cu vecinul. Oficial, nu discutii peste gard.
dupa cum spuneam vecinul din stanga in titlul de proprietate se invecineaza cu mine la est .la est fiind acest drum.Din titlul meu de proprietate nu se mai intelege nimic vecinii de la curti si alte constructii sunt de fapt vecinii de la arabil si invers.acelasi lucru se intampla si cu suprafetele,.
acest drum permitea accesul la locuinta mea dar si la locuinta unui vecin care se invecineaza cu mine la vest , care in acest moment are drum de acces pe care la primit de la primarie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de acces/servitute. buna ziua, impreuna cu inca 2 rude detin ... alex_sole alex_sole Drum de acces/servitute. Buna ziua, impreuna cu inca 2 rude detin un teren intravilan arabil. Terenul e lung de 150 ml , nu sunt locuinte in jur, e camp ... (vezi toată discuția)
Folosirea drumului de acces Loredana m Loredana m Intampin urmatoarea poblema. Am cumparat un teren in linie cu alte 7 loturi. Fiecare dintre noi a lasat din terenul lui 6 m latime pentru drumul de acces la ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren ce excede titlul de proprietate ada_73 ada_73 Ma confrunt cu urmatoarea situatie; 1.teren intravilan (detinut in baza titlului de proprietate , eliberat in 1994-in care este specificata suprafata x) , ... (vezi toată discuția)