avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum de acces/servitute. Buna ziua, impreuna cu inca 2 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum de acces/servitute. Buna ziua, impreuna cu inca 2 rude detin ...

Drum de acces/servitute.
Buna ziua, impreuna cu inca 2 rude detin un teren intravilan arabil. Terenul e lung de 150 ml , nu sunt locuinte in jur, e camp liber.
In dreapta si stanga sunt alte terenuri similare, cu nimic construit ( sunt categorie intravilan arabile). Lotul urmeaza sa se imparta in 3, cel din fata avand deschidere la drumul principal, iar cel din spate fiind infundat. Acum, cine are in fata, stiu ca trebuie sa cedeze drum de acces celorlalti, chiar daca el are acces in fata. In acest caz, nu trebuie despagubit de ceilalti pentru partea de teren cedat pentru drum, deoarece el nu il foloseste? Ce latime trebuie sa aiba drumul de acces? (repet, parcelele din spate sunt infundate, iar in stanga si dreapta sunt terenuri similare.) Daca cedam din terenul nostru pentru drum de servitute, vecinii (stanga sau dreapta) pot profita in viitor fara sa fie obligati sa cedeze si ei? (Acum probabil nu vor fi interesati sa participe cu drum, pentru ca e pur si simplu camp in jur. )
Mutumesc.

Alte discuții în legătură

Drum de servitute pentru loturile invecinate vpreda2003 vpreda2003 Buna ziua, Pe o suprafata de teren, in urma parcelarii, respectiv vanzarilor catre mai multi proprietari, s-a prevazut si un drum de servitute pe partea ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere Maria Val Maria Val Buna ziua! Am un teren intravilan, categoria de folosinta fanete, pe care l-am mostenit si doresc sa-l vand. Acest teren face parte dintr-un lot de cateva ... (vezi toată discuția)
Ce obligatii are un proprietar de drum de servitute? moniquenoir27 moniquenoir27 Buna ziua, am si eu urmatoarea problema... Am cumparat impreuna cu alte 3 persoane un teren pe care l-am imparit si evident fiecare dintre noi am cedat, ... (vezi toată discuția)