avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... servitute de trecere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

servitute de trecere

Buna ziua,

Exista doua parcele alarurate pe care sunt mai multi proprietari.Initial printre cele doua parcele trebuia sa fie un drum de 6 lasat de toti proprietarii(cate 3m de-lungul fiecarui proprietar de pe fiecare parte).
Primii doi proprietari care sunt la drumul public nu au vrut sa lase drum.Eu si cu un vecin(pe aceiasi latura)am cumparat cei trei metri de teren pe care l-am transformat in drum si pe care l-am inchis.
Vecinii de pe cealalta parte m-au dat in judecata ca le-am blocat calea de acces la un drum public, cu toate ca eu sunt in lateralul lor si nu in fata lor.
Cand am cumparat terenul de la unul din mostenitori, din titlul acestora lipsesc aprox 600mp teren pe care primaria i-a transformat faptic nu si scriptic in drum de acces public la care are acces si vecinii de pe cealalta parte.
Intrebari:
Poate sa ma oblige legea sa le asigur eu cale de acces?Nu trebuia sa-l dea in judecata pe vecinul din fata lor?
Daca au o alta cale de acces(e adevarat un pic mai lunga) ,obliga legea pe cineva pentru ca ei sa aiba doua cai de acces?
Mentionez ca nu a fost nici o intelegere scrisa intre proprietari vis a vis de calea de acces si nu a fost trecuta in nici un act.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: petete , utilizator 09:52, 5 Iunie 2012
Daca vecinii au o alta cale de acces nu sunteti obligat sa asigurati servitutea. Proprietarul care a vandut loturile trebuia sa lase drum nu sa vanda loturi infundate .
Multumesc,
Eu nu sunt vecinul din fata lor , ci din lateralul lor.Cred ca ei trebuiau sa actioneze in instanta ve vecinul din fata lor care nu lasa cale de acces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de trecere cale de acces rr1967 rr1967 Am in proprietate un teren situat in Bucuresti,este dreptunghiular invecinat la 2 strazi,mentionez ca am doar vecinatate nu si iesire/cale de acces catre un ... (vezi toată discuția)
Lãþime drum de servitute pauldrv pauldrv Bună ziua, Deţin un teren de 3800 mp într-un sat de deal din jud. Prahova. Fiind lung, îngust şi înclinat, m-am gândit să-l dezmembrez în trei ... (vezi toată discuția)
Servitute ONU EMIL ONU EMIL Detin un teren cu acces la asfalt 17m si lung. 138 m.Intre acest teren si urmatorul proprietar exista o fasie de 3m lasata ca acces de un proprietar care ... (vezi toată discuția)