avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acordul vecinului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acordul vecinului

buna ziua. nu stiu daca am postat bine subiectul aici , dar am nevoie de un sfat urgent. locuinta mea are o terasa descoperita la etaj pe care as dori sa o acopar, + recompartimentari la parter,conform CU am nevoie de acordul vecinului, locuintele fiind lipite si avand zid comun. streasina locuintei invecinate cade peste terasa mea aporx 60 cm. initial am vrut sa o modific pe cheltuiala mea insa vecinul nu este de acord, asa ca am gasit o solutie sa o acopar fara sa modific streasina, insa vecina nu vrea sa dea acordul sub nici o forma. de cateva zile s-a apucat de construit fara nici o autorizatie si ar avea nevoie de acordul meu...cum pot face sa construiesc, legal, pe baza unei expertize, fara acordul vecinului?
Cel mai recent răspuns: zoom_zet , utilizator 11:38, 8 August 2008
depuneti actele + proiectul pentru urbanism si autorizatie de constructie daca va solicita aprobul vecinilor mergeti la vecin si solicitati acest lucru ...puteti sa-i speriati mai ales daca s-au apucat de constructii fara autorizatie !
Insa am o nelamurire !!!
de ce este streasina vecinului peste terasa D-voastra ??????
streasina este asa pt ca asa au fost construite acum 30 de ani cand s-au facut casele. am depus CU si mi s-a solicitat acordul vecinului. incerc sa vad daca reusesc sa iau acordul, dar pana acum nu prea am avut sanse...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta minima legala intre hotar si peretele casei cristian_64 cristian_64 Vreau sa construiesc o casa si datorita topometriei terenului (un clin intre doua strazi) trebuie sa ma apropii cat de mult pot cu constructia noua de hotarul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, vecinul de la parterul blocului s-a extins cu o anexa ... Marian17051990 Marian17051990 Buna ziua, Vecinul de la parterul blocului s-a extins cu o anexa lipita de balcon ,constructia fiind in urma cu 25 de ani si avand autorizatie . Eu locuiesc ... (vezi toată discuția)
Construire fara autorizatie codigroc codigroc Impreuna cu sotul meu suntem proprietarii unei case de tip duplex . Vecinii nostri sunt proprietari pe 1/2 din parter, iar noi pe 1/2 din parter plus ... (vezi toată discuția)