avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Construire fara autorizatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Construire fara autorizatie

Impreuna cu sotul meu suntem proprietarii unei case de tip duplex . Vecinii nostri sunt proprietari pe 1/2 din parter, iar noi pe 1/2 din parter plus etaj,care ocupa si partea de deasupra parterului lor. In urma cu aproximativ 4 ani, vecinii au facut o extindere a locuintei, inaltandu-se cu constructia lor si la partea de etaj, folosindu-ne un zid fara a ne cere acordul. De asemenea si-au facut o mica terasa aproape lipita de o terasa de-a noastra de la etaj, incat se poate trece foarte usor dintr-una in alta.Nu au autorizatie de constructie si nici proiect pentru nimic din ceea ce au construit.Daca ii actionam in judecata putem cere revenirea la proiectul initial al cladirii?
.
Cel mai recent răspuns: codigroc , utilizator 10:57, 30 Martie 2013
Daca nu exista proiect si acordul autoritatii locale,mai simplu este sa sesizati oficial disciplina in constructii care in astfel de cazuri dispune aducerea constructiei la forma anterioara interventiei
Daca nu am sesizat aceasta autoritate pana la aceasta data, se mai poate face ceva in acest sens?Multumesc pentru raspuns.
Sesizati oficial,detaliat succesiunea de evenimente,inexistenta formalitatilor legale,urmand ca autoritatea sa dispuna masuri in consecinta
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot schimba acoperișul tip terasa cu acoperiș tip mansardă ... brin brin Pot schimba acoperișul tip terasa cu acoperiș tip mansardă ? Locuiesc într-un bloc cu patru etaje și doresc construirea unui acoperiș deasupra ... (vezi toată discuția)
Mansardare antonela74 antonela74 buna ziua, am si eu cateva probleme legata de mansardarea unui tronson a unui bloc cu 4 etaje. Vreau sa stiu daca existand o autorizatie de construire a unei ... (vezi toată discuția)
Peretele exterior al apartamentului poate fi ocupat de oricine. balicae balicae Pe peretele exterior al apartamentului meu s-a ridicat o incapere a vecinului de la parter, pana aproape de geamul meu.Ce drepturi am? Vreau sa reclam aceasta ... (vezi toată discuția)