avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Activitate Nony1902

Activitate Nony1902

Buna seara. As dori sa aflu ce "inseamna" o executare silita a unui credit ipotecar. Mai exact, am un asemenea credit prin care mi-am achizitionat o locuinta in anul 2007. Creditul l-am facut in CHF. La acea data trebuia sa ofer bancii un avans la locuinta in valoare de 25% din pretul acesteia, asa ca am facut in acelasi timp si un credit de nevoi personale. In momentul de fata am inceput sa ma descurc din ce in ce mai greu cu plata ratelor, in mare masura din cauza cresterii cursului de schimb RON/CHF din ce in ce mai mare. M-am adresat bancii pentru a cere o solutie de reesalonare, insa acestia au fost foarte reticenti in a-mi oferi o solutie motivand ca din 2007 si pana in prezent nu mi-a scazut venitul, drept pentru care nu ma incadrez. Mai pe romaneste mi-a dat cu flit. Precizez ca din 2007 si pana in prezent pretul locuintei a scazut cu cca 50%, iar francul a ajuns aproape la paritate cu euro. Deoarece banca nu m-a bagat in seama, ma gandesc tot mai serios sa incerc sa le fortez mana si sa intarzii cu plata ratelor. Din cate calcule mi-am facut, banca nu ar fi multumita sa ma execute silit deoarece nu si-ar recupera decat cca 50-60% din suma imprumutata. Dumneavoastra ce sfat imi dati pentru a evita aceasta situatie neplacuta? Nu sunt un rau platnic si nu am avut nici o intarziere in cei aproape 4 ani, insa observ ca doar pe cei care nu isi indeplinesc promisiunile facute, banca ii ajuta. Va multumesc anticipat pentru raspunsul oferit.