8500 ron este norma de venit stabilita din 2011. Casa de pensii mi-a trimis acasa o adresa prin care ma invita sa ma asigur in sistemul public de pensii in baza art.art.6 (1)pct.IV din Legea nr.263/2010. Dansii nu vor sa auda de prevederile Codului Fiscal (art.296^22) unde spune ca daca baza de calcul este mai mica decat 35% din venitul mediul brut din fiecare an in discutie, nu am obligatia sa achit contributia de pensie. Aici e problema mea de fapt: la norma de venit pe care o am, am obligatia sa platesc sau nu aceasta contributie?
In perioada 2009-2013 am realizat venit exclusiv din activitatea unei intreprinderi individuale al carei titular sunt si care are ca si norma de venit 8500lei/an. Va rog sa-mi spuneti daca am obligatia asigurarii in sistemul public de pensii, dat fiind prevederile Codului Fiscal in vigoare (art.296^22) si ale normelor aferente, coroborate cu prevederile art.6 (1)pct.IV din Legea nr.263/2010. Solicit acest ajutor deoarece casa de pensii de care apartin sustine ca as avea aceasta obligatie doar pentru prima jumatate de an 2012, fapt pentru care mi-au calculat inclusiv” sumele accesorii”. Va multumesc. Cu consideratie!