avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Activitate Lilianabitic

Activitate Lilianabitic

Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti, ...daca puteti, ce se poate face in urmatoarea situatie de mostenire: mama mea cu fratele ei mostenesc pe unchiul lor (fratele tatalui), a carui sotie este in viata. Cum se face repartizarea mostenirii intre cei 3 : sotia decedatului si 2 nepoti?
Casa, gradina si terenul extravilan, ocupa suprafete impresionante,Dar, intrebarea este cum se poate face evaluarea acestor proprietati? Cine poate cere efectuarea evaluarii?
Va multumesc!
Astept raspuns!
Multumesc....
Strabunicul meu a decedat in urma cu ff mult timp ( 20 si ceva de ani), dupa moartea lui nu a facut nimeni dezbaterea succesiuniii; Stra-bunica a decedat luna trecuta....au fost casatoriti legal...
Copii sunt 2 dar sunt copii lui, ea nu este mama biologica, doar i-a crescut,...
Inainte de a muri, strabunica a fost pacalita de o nepoata si a facut contract de vanzare cumparare pt tot terenul pe care il avea, ramanand foarte putin pe numele ei, cca 10%. Noi acum am aflat de aceasta vanzare-cumparare, dupa ce a decedat.
Intrebarea este: putea sa vanda aproape tot, fara sa intrebe copiii, este valabil acel contract de vazare-cuparare, daca ei nu si-au dat acordul, sa renunte la parte lor.
Poate deschide succesiune unul dintre copii (unul e decedat) si sa atace in instanta actul de vanzare?
Va multumesc anticipat!
Liliana, Iasi