Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti, ...daca puteti, ce se poate face in urmatoarea situatie de mostenire: mama mea cu fratele ei mostenesc pe unchiul lor (fratele tatalui), a carui sotie este in viata. Cum se face repartizarea mostenirii intre cei 3 : sotia decedatului si 2 nepoti?
Casa, gradina si terenul extravilan, ocupa suprafete impresionante,Dar, intrebarea este cum se poate face evaluarea acestor proprietati? Cine poate cere efectuarea evaluarii?
Va multumesc!
Astept raspuns!
Multumesc....
Strabunicul meu a decedat in urma cu ff mult timp ( 20 si ceva de ani), dupa moartea lui nu a facut nimeni dezbaterea succesiuniii; Stra-bunica a decedat luna trecuta....au fost casatoriti legal...
Copii sunt 2 dar sunt copii lui, ea nu este mama biologica, doar i-a crescut,...
Inainte de a muri, strabunica a fost pacalita de o nepoata si a facut contract de vanzare cumparare pt tot terenul pe care il avea, ramanand foarte putin pe numele ei, cca 10%. Noi acum am aflat de aceasta vanzare-cumparare, dupa ce a decedat.
Intrebarea este: putea sa vanda aproape tot, fara sa intrebe copiii, este valabil acel contract de vazare-cuparare, daca ei nu si-au dat acordul, sa renunte la parte lor.
Poate deschide succesiune unul dintre copii (unul e decedat) si sa atace in instanta actul de vanzare?
Va multumesc anticipat!
Liliana, Iasi