avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa stra-bunica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa stra-bunica

Strabunicul meu a decedat in urma cu ff mult timp ( 20 si ceva de ani), dupa moartea lui nu a facut nimeni dezbaterea succesiuniii; Stra-bunica a decedat luna trecuta....au fost casatoriti legal...
Copii sunt 2 dar sunt copii lui, ea nu este mama biologica, doar i-a crescut,...
Inainte de a muri, strabunica a fost pacalita de o nepoata si a facut contract de vanzare cumparare pt tot terenul pe care il avea, ramanand foarte putin pe numele ei, cca 10%. Noi acum am aflat de aceasta vanzare-cumparare, dupa ce a decedat.
Intrebarea este: putea sa vanda aproape tot, fara sa intrebe copiii, este valabil acel contract de vazare-cuparare, daca ei nu si-au dat acordul, sa renunte la parte lor.
Poate deschide succesiune unul dintre copii (unul e decedat) si sa atace in instanta actul de vanzare?
Va multumesc anticipat!
Liliana, Iasi
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 22:11, 12 August 2011
teoretic aveți dreptate. nu putea vinde decât cota sa parte ca și soție supraviețuitoare de 1/4. dar practic, este un proces destul de greu, lung și costisitor din care nu cred că veți câștiga mare lucru. dacă cumpărătoarea dovedește că a fost de bună credință la cumpărarea terenului, fiind convinsă că străbunica dv-stră este unica moștenitoare, tot ceea ce puteți obține, este o sumă de bani, corespunzătoare cotei dv-stră parte, dar nu de la cumpărătoare ci de la moștenitorii străbunicii dacă aceștia există și dacă au acceptat moștenirea rămasă de pe urma acesteia. consultați un avocat și alegeți împreună varianta cea mai bună.
da, trebuie promovata actiune in instanta care sa aibe ca nulitatea actului de vanzare-cumparare. strabunica nu putea sa vanda fara sa fie facuta succesiunea dupa sotul dansei.
In ce an a fost intocmit contractul de vanzare-cumparare pe care vreti sa-l atacati?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate vinde un teren cu locuinta unde s-a facut succesiunea ... Spicul Spicul Se poate vinde un teren cu locuinta unde s-a facut succesiunea dar nu s-a facut inca partaj ? cea care vinde a dobandit terenul impreuna cu sotul care a ... (vezi toată discuția)
Intrebare djpadrecito djpadrecito Buna ziua Am si eu o intrebare si va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine .Sunt casatorita si voi mosteni de la parintii mei decedati o casa si teren ... (vezi toată discuția)
Ajutor urgent claudiu dumitrascu claudiu dumitrascu Am divortat de 1 an.Am inceput procesul de partaj, da\' fostul sot a decedat in timpul procesului.Nu avem copii, el are o nepoata din partea fratelui ... (vezi toată discuția)