avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor Urgent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor Urgent

Am divortat de 1 an.Am inceput procesul de partaj, da' fostul sot a decedat in timpul procesului.Nu avem copii, el are o nepoata din partea fratelui lui(decedat si el).Am inteles ca procesul continua cu nepoata lui.Avem impreuna un apartament in a carui contract suntem amandoi, si o casa la tara primita cu contract de intretinere de la parintii lui care au decedat. Urmeaza sa o cheme in instanta, pt ca pe cale amiabila nu se poate cu ea.Ea a platit o taxa la finante de 4 si 9 lei pt vanzarea apartament cica.As vrea sa stiu daca poate sa faca ceva adica sa vanda cu toate ca eu nu cred!!!!! ???As mai vrea sa stiu daca dupa fostul sot am vreun drept la casa tatalui ei( nepoatei), nu stiu cine este trecut in contract sau daca au contract pt ca dupa cum observ ea vrea sa-mi ia tot.Face totul pe ascuns fara sa ne intelegem.Ea poate sa faca succesiunea dupa fostul meu sot daca eu sunt in proces cu ea de fapt ??????si fara sa ma cheme si pe mine ????.........Care ar fii cea mai buna solutie ??? MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: claudiu dumitrascu , utilizator 13:01, 20 Ianuarie 2009
Buna ziua.Succesiunea se dezbate in prezenta tuturor partilor asa ca nici una dintre parti nu poate incheia acte de instrainare anterior succesiuni, caci nu detine titlu de proprietate valabil.
Ati spus ca procesul continua. Sa inteleg ca instanta de judecata a introdus-o in cauza ca mostenitoare?
De cand a decedat sotul d.-stra?
D.-str. nu aveti dretul de a mostenii pe fratele sotului, deoarece el are aceasta fiica si poate o sotie, dar nepoata aceasta are dretul sa vina la succesiunea sotului d.-stra. deoarecedin parta sotului ar fi venit parintii, dar au decedat si a mai ramas aceasta fiica de frate ce vine prin reprezentare.Veniti cu detalii. Obiectul dosarului d-stra. a fost partaj bunuri comune.Daca sotula decedat ,instanta poate invoca din oficu lipsa capacitatii de folosinta a partii si poate inceta procesul. Daca vreti sa contiunati se poate face o cerere de modificare si completarea actiunii daca mai sunteti in termen, depinde de stadiul dos. de partaj , in care solicitati introducerea mostenitorilor, adica pe aceasta nepoata si schimbati obiectul cauzei, din partaj bunuri comune in partaj succesoral si iesirea din indiviziune. Va trebuie un avocat.
Sotul a decedat in decembrie, dar pt ca el nu mai exista o cheama pe ea(nepoata).Ea a fost introdusa in proces, dar ea am auzit ca vrea sa faca succesiunea poate sa deschida succesiunea daca suntem in proces? Si atunci mai poate continua procesul ???Amandoua odata ???va multumesc din suflet

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajarea bunurilor Mariana5 Mariana5 Am divortat acum un an.Acum se deruleaza procesul partajarii bunurilor dar sotul a decedat, nu avem copii, iar noi avem impreuna un apartament si o casa la ... (vezi toată discuția)
Succesiune total3r total3r sant mostenitor testamentar al unei case de la o doamna care a dobandit casa in timpul casatoriei atat doamna cat si sotul sant decedati.ca mostenitor din ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme! JENIY JENIY Buna ziua, Ma numesc Eugenia si am mare nevoie de ajutorlul dvs.Mama mea a decedat in anul 2006,iar tatal meu in anul 2008,dupa moartea mamei ,tatal meu nu ... (vezi toată discuția)