Buna ziua
Am si eu o intrebare si va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine .Sunt casatorita si voi mosteni de la parintii mei decedati o casa si teren intravilan si extravilan
Sotul meu are vreun drept la acea mostenire?
Pot sa-i fac baiatului meu vanzare cumparare dupa ce intru in posesia mostenirii fara sotul meu?
Va multumesc
Având în vedere că bunurile moștenite sunt strict personale, soțul dvs nu are nici un drept la respectiva succesiune. Bunul dobândit este bun propriu.
Cât despre contractul de vânzare-cumpărare, în principiu este posibil să îl realizați.
Dar, referitor la vânzare, probleme ar putea fi - în teorie- la decesul dvs, mai ales dacă aveți și alți copii. În acest caz, contractul ar putea fi anulabil pe anumite motive, deoarece atât soțul supraviețuitor, cât și copiii dvs sunt moștenitori rezervatari și, astfel, vânzarea în favoarea unuia are consecințe asupra masei succesorale. Interesul lor în constatarea unei nulități, în acel moment, ar exista.
Precizez: nu este vorba despre ce ați moștenit dvs, ci despre ce ar moșteni alții în urma decesului dvs.
Va rog un sfat
StanescuMihai
Buna ziua,
Detin un apartament cumparat inaintea casatoriei si sunt interesat sa il impart in mod egal 1/2, legal, cu sotia mea. Ma puteti sfatui va rog, ce ... (vezi toată discuția)
Mostenire
lspc
Buna ziua!Sunt casatorita si in urma acestei casatorii NU au rezultat copii!Sotul meu are ,insa un baiat din prima casatorie!Intrebarea mea este urmatoarea:ce ... (vezi toată discuția)