avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Activitate lawrik

Activitate lawrik

Răspuns la discuția somaj
Multumesc!
Nu este abatere disciplinara,nici nu a fost cazul.
Voi afla cum va fi decizia de concediere dupa expirarea perioadei de preaviz.
Din discutia telefonica avuta cu managerul firmei,am primit doar raspunsuri scurte..."nu sunt comenzi,nu sunt cereri pentru activitatea pe care o prestezi"
Răspuns la discuția somaj
Am primit prin posta o instiintare,de la firma,cum ca,incepend cu 06/04/2020 pana pe 06/05/2020 ma aflu in perioada de preaviz de 20 zile lucratoare,la expirarea perioade se va emite Decizia de concediere in temeiul art.65 alin(1) din Legea 53/2003-Codul Muncii.
Inca lucrez pe postul din contractul de munca,exista comenzi,firma produce si va produce in continuare si dupa expirarea preavizului.
Fabrica (firma) este in alt oras/judet,eu avand stipulat in contract punctul de lucru in alt oras.Punctul de lucru nu se va inchide,din cate cunosc.
Discuție somaj
Angajatorul imi poate inchide contractul de munca,pe motiv ca nu mai are acelasi flux de comezi, 'bagandu-ma' in somaj(dar nu somaj tehnic)????
Răspuns la discuția Poprire cont salariu
Exact,banca blocheaza contul de salariu, cand imi ''intra''avansul pe card,opreste jumatate din acea treime de salariu,iar la lichidare,angajatorul opreste o treime din salariu;deci,pe fiecare luna pierd jumatate din salariu.
Multumesc!
E legal sa se opreasca banii din salariu si de catre angajator si de catre banca,suma fiind mai mare de o treime din salariu?
cum procedez in cazul in care firma la care sunt angajat se inchide si ar trebui sa beneficiez de ajutorul de somaj?