avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire cont salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire cont salariu

E legal sa se opreasca banii din salariu si de catre angajator si de catre banca,suma fiind mai mare de o treime din salariu?
Cel mai recent răspuns: DenisRif , utilizator 00:20, 7 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Numai daca ai mai multe popriri succesive se face pana la 1/2 din venitul salarial...In speta data am inteles ca pe langa poprirea valabila a angajatorului iti mai face poprire si banca...?
Exact,banca blocheaza contul de salariu, cand imi ''intra''avansul pe card,opreste jumatate din acea treime de salariu,iar la lichidare,angajatorul opreste o treime din salariu;deci,pe fiecare luna pierd jumatate din salariu.
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 6 Aprilie 2018
lawrik, utilizator
Trebuie sa duceti la banca o adeverinta de la serviciu prin care sa confirmati ca vi de face poprire si banca va stopa....Practic bancile tolerate de nemernicul de Isarescu fac numai ilegalitati ...Aceasta poprire de catre banca este absolut abuziva atata timp cat ei cunosc ca acolo vi se vireaza salariul si ar trebui sa contacteze angajatorul...practic daca mergem mai departe executorul judecatoresc ar trebui de asemenea sa sesizeze dubla retinere ,dar pentru ca nu raspund ca la noi justitia de de doi lei totul merge in defavoarea amaratului ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silită Stereaalex20 Stereaalex20 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la situația ce urmează: am mai multe popriri pe salariu de la 3 executori. Acum, o poprire o am înființată ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu zozu zozu Buna ziua! Vroiam sa va intreb daca s-a mai schimbat ceva in legatura cu poprirea pe salariu, in sensul ca, vreau sa-mi fac un card de salariu si sa nu imi ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu alexandraconstantinescu01 alexandraconstantinescu01 Buna ziua! Am fost in creștere copil, am un credit la banca din cauza problemelor financiare am rămas in urma cu ratele, acum când m,am întors la serviciu ... (vezi toată discuția)