avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu

Buna ziua! Am fost in creștere copil, am un credit la banca din cauza problemelor financiare am rămas in urma cu ratele, acum când m,am întors la serviciu in ziua de salariu am primit un e-mail de la banca in care ma înștiința ca am poprire pe cont și ca este blocat!!! Legal au avut dreptul sa.mi oprească tot salariul? Sau ce trebuie sa fac și unde trebuie sa merg sa rezolv situația?! Multumesc! O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 21:21, 19 Noiembrie 2019
Legal se face poprire de 1/3 din venitul net.
Mergeți la bancă și solicitați plata la ghișeu a diferenței de salariu.
Cardul nu-l veți putea folosi pe toată durata popririi, deoarece este blocat.

Luați legătura și cu executorul judecătoresc, și notificați-l că în contul bancar intră salariul, pentru a nu vă pune poprire și la angajator.
Ultima modificare: Marți, 19 Noiembrie 2019
Dapix, utilizator
legal se face poprire 1/3 din salariu dar din pacate bancile in exces de zel pun poprire chiar daca duceti angajamentul de la angajator(care nu are de ales si trebuie sa puna in aplicare poprirea) si ajungeti in situatia in care va opreste si angajatorul si banca. Momentan puteti solicita sa va deblogheze suma ramasa dupa poprirea unei treimi si daca beneficiati de intelegere de la angajator sa luati salariul in numerar(ca sa nu va opreasca si banca), oricum banca nu va da toti banii intrati in cont asa cum ar fi normal si executorul nici atat.
Ultima modificare: Marți, 19 Noiembrie 2019
natyvulcan, utilizator
Dar incercati sa rezolvati repede aceste probleme extrajudiciar: banca/ executor intrucat , in cazul in care nu veti obtine rezultate de la acestia trebuie facuta contestatie la executare in instanta in max 15 zile de cand ati aflat de poprire.
Azi am primit de la posta o Înștiințare debitor înființare poprire conturi dar nu scrie nimic despre suma care ar trebui reținută de către executorul judecătoresc!
La dosarul execuțional de la BEJ ar trebui să existe calculată o sumă. Creanța trebuie să fie certă, astfel aveți dreptul să contestați executare în instanță, în termenul limită de 15 zile.

Alte discuții în legătură

Intrebare Adrian 13 Adrian 13 Bună ziua am o poprire pe salariu vineri sa virat salariu pe card iar de la firma când au efectuat transferul nu a specificat ca este vb. de salariu iar ... (vezi toată discuția)
Blocare conturi lorelay1 lorelay1 Buna ziua. In urma cu o luna, mi-a venit o executie de la CETELEM. In acelasi timp mi-au fost blocate toate conturile, asta insemnand: contul de salariu si un ... (vezi toată discuția)
Urgent!executare silita cont salarii dya_dia dya_dia Buna ziua! Mi-a fost executat de BEJ contul de salarii fara a fi instiintata pentru un credit din 2007 , prescris. Mi s-a retinut o suma mai mare decat 1/3 ... (vezi toată discuția)