avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... URGENT!executare silita cont salarii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

URGENT!executare silita cont salarii

Buna ziua!
Mi-a fost executat de BEJ contul de salarii fara a fi instiintata pentru un credit din 2007 , prescris.
Mi s-a retinut o suma mai mare decat 1/3 din venitul lunar(in cont aflandu-se un salariu pe luna ianuarie si partial din decembrie; s-a blocat contul si cardul atasat. La banca mi s-a refuzat plata diferentei dintre sold si suma poprita, facandu-mi inca o retinere si lasandu-ma sa incasez o suma mai mica.(in final suma incasata a fost mai mica decat 1/2 din salariul pe luna ianuarie !!!

Din luna martie acelasi BEJ pe acelasi cont de salarii a solicitat firmei angajatoare sa faca retinere incepand cu salariul pe luna februarie care va intra in cont in luna martie.

Cum sa procedez? ...e ok ca atat banca cat si angajatorul sa popreasca acelasi cont pentru acelasi dosar BEJ??
Cel mai recent răspuns: ContSters416386 , utilizator 12:17, 2 Martie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti urgent contestatie la executare daca sunteti in termen (adica 15 zile de cand ati aflat de poprire) mai ales daca a intervenit prescriptia. Aratati ca vi s-a instituit poprire de 2 ori, si la angajator si pe contul bancii prin care incasati salariu.Daca nu mai sunteti in termen adresati-va BEJ si cereti sa trimita adresa de ridicare a popririi fie la angajator fie la banca fiindca nu e legal sa va retina din ambele parti
Ultima modificare: Joi, 2 Martie 2017
ContSters416386, utilizator
am facut contestatie la executare
ma intereseaza cum rezolv partea de poprire? ce anume ar trebui sa scriu in adresa spre BEJ..daca ma puteti ajuta cu un model...va multumesc mult!
Ultima modificare: Joi, 2 Martie 2017
dya_dia, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Catre BEJ faceti o cerere in care aratati ca vi se retine poprirea din doua parti si ca acest lucru nu e legal Cereti sa trimita( ori la banca ori la angajator) o adresa prin care sa sisteze poprirea in asa fel ca sa ramana doar una. Puteti sa faceti cererea in scris si sa o duceti personal la sediul BEJului unde sa puteti sta de vorba cu executorul.
Conform art 729 alin 1 lit b NCPC nu vi se poate poprii mai mult de 1/3 din salariu daca aveti o singura retinere sau 1/2 daca aveti mai multe retineri.
Ultima modificare: Joi, 2 Martie 2017
ContSters416386, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita, executor cu comportament dubios georalu1979 georalu1979 in luna marie 2014 a survenit o executare silita din partea unui BEJ pentru o banca,angajatorul a acceptat conform legii poprirea pe salariu ,actele au sosit ... (vezi toată discuția)
Poprire Ellenna1234 Ellenna1234 Buna ziua! Am trei popriri pt credite de la trei BEJ diferiți. Una este venită la banca unde se încasează salariul si deja plătesc 1/3 din iar celelalte ... (vezi toată discuția)
Poprire elenabarbu55 elenabarbu55 Buna ziua, Se poate face proprire pe pensia privata?am un credit pe care nu pot sa il achit si am primit in urma cu 1 saptamana o somatie de plata suma pe ... (vezi toată discuția)